Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroul de la Cogealac va deveni cetatean de onoare al localitatii

ro

30 Jun, 2009 02:57 1454 Marime text
Nelu Balaci, bărbatul care în urmă cu o săptămână a salvat de la moarte trei localnici din comuna Cogealac, va fi numit cetăţean de onoare al localităţii. 

Primăria din Cogealac îl va ajuta să-şi ridice casa, a cărei temelie fusese deja pusă. Acum, bărbatul făcea eforturi financiare pentru a o înălţa cu banii munciţi în Italia. Nelu Balaci va primi fie bani, fie materiale pentru a-şi construi locuinţa, iar acest aspect va fi hotărât în următoarea şedinţă de consiliu local. El, împreună cu Laurenţiu Achimaş, Ionel Corbu, George Cristache şi Aurel Calomfir au fost felicitaţi vinerea trecută de către reprezentanţii Primăriei.

Reamintim că nefericitul eveniment s-a întâmplat în Cogealac, în după-amiaza de 22 iunie. Ilie Voica, un tânăr de 28 de ani, se angajase să-i sleiască fântâna unui preot din localitate, dar din cauza mirosului puternic de gaze şi a lipsei oxigenului din puţ a leşinat. În ajutor i-au sărit alţi trei localnici care, de asemenea, au căzut în fântână. Locuitorii din comună au sunat îngroziţi la 112, dar până să ajungă echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, un al cincilea localnic şi-a riscat viaţa pentru a intra în puţ şi i-a salvat pe trei dintre cei căzuţi. Din nefericire, pentru Ilie Voica nu s-a mai putut face nimic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BV !!! 30 Jun, 2009 11:06 bvbvbvbvbvbbbvbvbvbvbvbv