Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce parlamentari constanteni doneaza bani in contul Fondului „Solidaritatea"

ro

21 Jun, 2010 03:58 745 Marime text
Iorguş a declarat că „În colegiul pe care îl reprezint eu în Parlamentul României vom înfiinţa un Fond «Solidaritatea» la nivel local în care vor vira bani agenţii economici şi instituţiile publice din cercul de prieteni ai PDL"

Iniţiativa ministrului Gabriel Oprea numită Fondul „Solidaritatea" nu a reuşit să impresioneze foarte mulţi parlamentari constănţeni, aceştia preferând să doneze o parte din venituri direct către beneficiari, decât să treacă banii prin „buzunarul" intermediarilor.

Aleşii locali sunt împărţiţi în două tabere: cei care se supun dorinţei celor de la Bucureşti şi donează bani în contul Fondului, adică reprezentanţii PDL, şi opoziţia, care preferă alte metode, proprii, prin care să-i ajute pe românii nevoiaşi. „Eu nu am încredere în acest Fond şi nu voi depune niciun ban acolo, dar sunt de părere că fiecare parlamentar ar trebui să-şi ajute cum poate el mai bine oamenii din colegiul lui. Mie unul mi-ar trebui 3-4 salarii ca să fac faţă la câte probleme am în colegiu. De curând am reuşit să ajut o persoană cu handicap cu un cărucior special", a spus Mihai Lupu. Colegul său din Camera Deputaţilor, Gheorghe Dragomir, este şi mai înverşunat împotriva ideii de a depune bani în Fondul „Solidaritatea". „Nu o să pun niciun leu în buzunarul şmecherilor care au risipit tot timpul banii ţării. Fondul este doar o glumă proastă şi pentru buzunarul Guvernului n-am să dau nimic", a declarat Gheorghe Dragomir. Aflat şi el tot în opoziţie, senatorul PSD Nicolae Moga tratează iniţiativa ministrului Gabriel Oprea cu un „Nu" categoric. „Mai bine mă duc şi donez banii copiilor abandonaţi sau pensionarilor care nu au cu ce-şi cumpăra medicamente. Nu le dau niciun ban", a precizat Nicolae Moga. Pe de altă parte, deputaţii partidului de guvernământ, reprezentanţii PDL, nu au nimic împotriva contribuţiei la contul deschis pentru ajutorarea naţiunii, ba din contră. „Mereu am ajutat oamenii nevoiaşi, dar nu mă împăunez cu lucrul acesta. Am să donez şi eu vreo 10-20 milioane lei vechi în contul acestui Fond, pentru că avem cu toţii nevoie de sprijin în astfel de momente grele", a susţinut Constantin Chirilă. Deputatul PDL Zanfir Iorguş nu a stat pe gânduri şi a preluat ideea ministrului Oprea, iar în perioada imediat următoare va înfiinţa un fond care va purta acelaşi nume, dar în Constanţa. „În colegiu pe care îl reprezint eu în Parlamentul României vom înfiinţa un Fond «Solidaritatea» la nivel local în care vor vira bani agenţii economici şi instituţiile publice din cercul de prieteni ai PDL, iar din banii strânşi vor fi ajutaţi pensionarii cu pensii foarte mici. Până acum s-au strâns 27 milioane lei vechi, iar eu am donat 50% din salariul meu către 20 de pensionari, fiecăruia revenindu-le cam un milion de lei vechi. În acest Fond au mai pus bani şi Vasile Iorga, directorul Daewoo Mangalia, Paul Foleanu (n.r. consilier local Mangalia)", a afirmat Zanfir Iorguş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii