Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape două miliarde pentru documentaţia tehnică a reamenajării Pieţei Ovidiu

ro

08 Dec, 2010 03:02 772 Marime text
La câteva săptămâni de când au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa cererea de obţinere a avizului de mediu pentru începerea proiectului legat de restaurarea şi reamenajarea integrată a zonei istorice Piaţa Ovidiu, autorităţile locale constănţene au scos la licitaţie elaborarea documentaţiei tehnico-economice necesare accesării POR Axa 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - potenţiali poli de creştere", Domeniul de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana" pentru acest proiect.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 decembrie ora 10.00, urmând ca şedinţa de deschidere a ofertelor să aibă loc în aceeaşi zi, de la ora 12.00. Suma totală pe care autorităţile locale o vor folosi pentru acest proiect este de 171.516,13 lei. Ofertanţii trebuie să achite o garanţie de participare de 3.400 de lei, perioada de valabilitate a garanţiei fiind de 90 de zile.

Acest contract va fi elaborat în două etape. Prima fază vizează elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, inclusiv documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor, pentru care este nevoie de 15 zile plus alte trei zile în cazul solicitării de către beneficiar a unor completări sau modificări. Cea de-a doua fază vizează elaborarea proiectului tehnic, detalii de execuţie, documentaţie pentru autorizarea lucrărilor de construire şi caiete de sarcini pentru lucrări. De asemenea, sunt necesare 15 zile plus alte trei zile în eventualitatea solicitării de către beneficiar a unor schimbări.

În urmă cu aproape o lună, viceprimarul Decebal Făgădău a prezentat amplu ce conţine cu exactitate proiectul şi cum vede el modificată zona pieţei Ovidiu. De altfel, a fost întocmit chiar un proiect provizoriu elaborat la propunerile autorităţilor locale şi ale experţilor în domeniu, proiect pentru care municipalitatea aşteaptă sugestii din partea constănţenilor, până la sfârşitul acestui an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii