Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Placinta cu prune

ro

15 Sep, 2011 01:00 1683 Marime text

tarta_prune.jpgUn deliciu dulce si zemos.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

6

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

zahar, oua, vanilie, prune

Ingrediente

Pentru aluat:
200 g faina
50 g zahar pudra
75 g unt, rece
2 oua, batute
un strop de esenta de vanilie
Pentru umplutura:
2 linguri compot/gem de prune
2 linguri zahar brun
1 kg prune coapte

Mod de preparare

1. Pentru aluat: Amestecati faina si zaharul. Puneti untul, sfaramandu-l cu degetele. Adaugati 5 linguri din ouale batute si esenta de vanilie, amestecand bine pana se formeaza un aluat ferm. Neteziti-l putin, apoi impartiti-l in doua, o bucata mai mare pentru baza placintei, si una mai mica pentru top. Neteziti fiecare bucata de aluat in forma de cerc. Impaturiti fiecare bucata in folie de plastic si dati la rece pentru o ora.

2. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Luati bucata cea mai mare de aluat si puneti-o in tava, lasand-o sa treaca de marginile tavii. Raciti in frigider cat timp pregatiti umplutura.

3. Puneti compotul sau gemul intr-un castron si adaugati zaharul, amestecand. Taiati prunele pe jumatate si scoateti samburii, apoi adaugati-le peste gem, amestecand din nou. Puneti umplutura in tava de tarta, peste aluat, si ungeti cu restul de ou batut marginile aluatului.

4. Scoateti din frigider cea de-a doua bucata de aluat si puneti-o peste placinta. Lipiti marginile aluatului de deasupra de cele ale bazei si indepartati aluatul in exces. Ungeti cu ou si crestati putin aluatul. Coaceti 20 de minute, apoi micsorati focul si mai coaceti 20-25 de minute. Serviti cu frisca sau inghetata.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii