Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eficiența și inovația - cele mai importante caracteristici pentru electrocasnicele din bucătărie

ro

21 Aug, 2023 16:50 976 Marime text

Bucătăria este locul unde trebuie să te folosești cât mai eficient de un spațiu limitat pentru a avea la dispoziție toate ustensilele și electrocasnicele necesare. Prin urmare, este nevoie să dotezi bucătăria cu aparate eficiente, a căror dimensiune este raportată la spațiul disponibil. Există câteva aparate de bază care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Totuși, cu cât încăperea are un spațiu mai larg, cu atât poți să achiziționezi mai multe electrocasnice folositoare.
 
Pentru a te bucura o perioadă mai lungă de timp de un aparat, trebuie să știi cum să îl alegi. În acest articol vom vorbi despre câteva din electrocasnicele foarte utile și despre caracteristicile importante ale acestora.
 
1. Frigider încorporabil sau combina frigorifică
Trebuie să acorzi o atenție deosebită specificațiilor oferite de fiecare variantă. Majoritatea frigiderelor prezintă similitudini în acest sens, însă în această situație, aspectul cu adevărat crucial este raportul dintre calitate și preț. Cu toate acestea, există câteva caracteristici tehnice care dețin o importanță mai semnificativă decât altele.
 
Una dintre acestea este clasa energetică. Este crucial să verifici ca frigiderul să nu fie unul dintre aparatele care consumă multă energie electrică. Clasa energetică este notată pe o scară de la A+++ la D, unde A+++ indică cea mai mare eficiență energetică. De exemplu, un frigider de clasa A++ prezintă un consum anual de energie de 254 kWh.
 
Un alt element deosebit de important pe care ar trebui să-l iei în considerare este autonomia frigiderului în absența alimentării cu curent electric. Cu cât poate funcționa mai multe ore fără alimentare electrică, cu atât este mai eficient. De asemenea, nivelul de zgomot produs de frigider este un aspect relevant, deoarece dorești să eviți dispozitivele prea zgomotoase. În general, zgomotul ar trebui să rămână sub limita de 40 dB pentru a asigura o funcționare cât mai discretă. În ceea ce privește tensiunea de alimentare, majoritatea frigiderelor funcționează la 220 V sau 240 V, deci nu ar trebui să-ți faci griji în această privință.
 
De asemenea, trebuie să acorzi atenție și tehnologiilor pe care le folosește aparatul. De exemplu, o specificație care devine tot mai populară este frigiderul inteligent. Acesta are un ecran pe care poți seta comenzi, iar unele modele au asistent vocal.
 
Pentru partea logistică există 3 opțiuni:
  • frigiderul cu o singură ușă - acest model este pentru familiile sau bucătăriile mai mici. În general, designul dispozitivului îi permite să fie frigider încorporabil. Cea mai mare parte este dedicată spațiului pentru răcire, iar congelatorul este situat în partea de sus sau jos, însă volumul său este considerabil mai mic.
  • frigiderul cu două uși (care se deschid în lateral)  - modelul cu două uși este dedicat persoanelor care au nevoie de mai mult spațiu de depozitare. Se potrivește familiilor mai mari sau persoanelor care fac cumpărături des. Deoarece este o variantă mai voluminoasă, este recomandat să cauți un frigider încorporabil.
  • combina frigorifică - este cea mai populară variantă deoarece este combinația dintre un spațiu de răcire bine compartimentat și un congelator încăpător.
 
Din punct de vedere logistic, este recomandat să alegi un frigider încorporabil, care se potrivește foarte bine cu piesele de mobilier. Avantajul este că face încăperea să arate mai organizat.
 
2. Cuptor electric încorporabil
Un beneficiu al acestui tip de cuptor constă în eficiența energetică. Căldura generată de aparat este transmisă din toate direcțiile către recipientul cu ingredientele, reducând astfel pierderile de căldură în timpul procesului de gătire. De asemenea, căldura este distribuită uniform, facilitând prepararea mâncărurilor. Tehnologia acestui tip de cuptor face ca aerul cald din interior să recircule și să reducă timpul de gătire.
 
Dispozitivul necesită un spațiu prestabilit în care acesta să fie integrat. Poate fi montat sub plită sau în altă parte a bucătăriei, între două piese de mobilier. Acest aspect contribuie la o estetică mai ordonată a bucătăriei. În plus, curățarea și întreținerea cuptorului electric încorporabil sunt extrem de ușor de realizat. Pentru igienizare, se poate utiliza o lavetă moale și un detergent, prin care se îndepărtează murdăria. Curățarea poate fi efectuată fără a fi necesar să aștepți ca cuptorul să se răcească în totalitate.
 
Este important de știut că modelele de cuptoare electrice sunt mai costisitoare în comparație cu cele care funcționează cu gaz. Această diferență de preț se datorează tehnologiei avansate pe care o utilizează. Totuși, prețul plătit pentru dispozitiv se va face resimțit la factură, aparatele pe curent folosind mai puțin combustibil decât cele pe gaz. În majoritatea modelelor, vei găsi o interfață simplă, care îți permite să controlezi temperatura cu o precizie ridicată. De asemenea, aceste interfațe oferă și opțiuni pentru moduri de gătit cu temperaturi prestabilite.
 
Atunci când îți dorești să achiziționezi un dispozitiv pentru bucătărie este foarte important să alegi o marcă de încredere. Acest lucru garantează calitatea și buna funcționare a produsului. De exemplu, modelele de frigider Arctic sunt foarte populare în rândul dispozitivelor de răcire.

Sursa foto: pexels.com
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii