Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costiţe picante la cuptor cu varză călită

ro

22 Aug, 2011 00:00 1825 Marime text
costite.jpgCostiţe picante la cuptor cu varză călită este o mâncare delicioasă. Combinaţia de varză călită, puţin acrişoară cu costiţă dulce-picantă....încercaţi!

Ingrediente: 1-1,5 kg costiţe de porc proaspete, sare, piper, două linguri muştar de Dijon iute, cinci linguri de soia, o linguriţă pastă de ardei iute, cinci linguri de ulei de măsline, o linguriţă de chimen măcinat, o linguriţă de miere de albine.

Pentru varza călită: o varză verde de 1-1,5 kg, o ceapă uscată mare, trei roşii proaspete, o crenguţă de cimbru, sare, piper

Mod de preparare: spălăm costiţele, uscăm ştergând cu prosop de bucătărie, apoi crestăm carnea, bucată întreagă, pe partea opusă oaselor, condimentăm bine cu sare şi piper, lăsăm să se pătrundă carnea cam o oră, acoperită la temperatura camerei. Aşezăm în tava cuptorului costiţa o acoperim cu o folie şi o punem la copt la 180 grade. Lăsăm o oră, apoi îndepărtăm folia pentru a se rumeni. Din ulei, miere, sos de soia, muştar, sare, chimen, pastă de ardei iute, facem un sos amestecând bine. Cu acest sos ungem carnea, pe care o lăsăm 20 minute la cuptor. Întoarcem costiţele cu scăriţa în sus, le ungem cu sos şi le mai lăsăm zece minute. Până costiţele sunt la cuptor ne ocupam şi de varză: tăiem ceapa, pe care o punem la prăjit în ulei până devine sticloasă. După aceea adăugăm şi varza tăiată fin. Amestecăm des ca să nu se ardă. Dup 20 de minute, adăugăm roşiile tăiate cuburi, cimbru, sare şi piper. Scoatem costiţele pe un platou alături de varza călită

Mod de servire: costiţele picante la cuptor cu varza călita se servesc calde. Costiţele se servesc tăiate în bucăţi de câte două, opţional punem smântână slaba sau iaurt.

Sursa: culinar.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii