Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

B!bl!otek, schimbarea la faţă a unui club „de fitze" (document + galerie foto)

ro

11 Apr, 2011 00:35 5547 Marime text

cap_3.jpgCredeam că le-am văzut pe toate în oraşul nostru, care, încet, dar sigur, se transformă în tărâmul tuturor posibilităţilor, dar nu aş fi crezut niciodată că un club „de fitze", celebru acum vreo doi ani, se poate transforma într-un club rock, undeva la antipodul a tot ceea ce reprezenta odinioară. Club Vansses, căci despre el e vorba, trecea într-o vreme drept cel mai în vogă club din Constanţa. Exclusivist, accesorizat glamour, un adevărat exponent al fiţelor de pretutindeni. A venit apoi criza, care a adus cu ea, pe lângă valul de scumpiri şi firme falimentate, conceptul de supravieţuire pe piaţă. Unele cluburi preferă să se închidă.

bibliotek_2.jpgAltele îşi schimbă orientarea. Aproape peste noapte, clubul de pe strada Răscoalei 1907 colţ cu Sarmisegetuza a suportat o schimbare radicală de imagine, cel puţin la nivel ideologic, pentru că în afară de o reamenajare sumară constând în recompartimentarea spaţiului cu ajutorului unei cortine strategic amplasate, pentru a separa cumva, fizic, vechiul club de actualul lounge club-cafe, nu veţi vedea mari schimbări. Mobilierul glamour a rămas, se pare, pe poziţii, refuzând deocamdată să părăsească locul de care îl leagă probabil multe amintiri din vremurile în care clubul răsuna de ritmuri house şi dance. Vansses a murit, trăiască... B!bl!otek? Noul concept se bazează pe o cu totul altă filieră muzicală. B!bl!otek este un club de stage dedicat concertelor rock, la scară medie. Scena cu care este dotat clubul nu este o scenă microscopică, aşa cum ne-au obişnuit să vedem prin cluburile constănţene, pentru că moştenirea lăsată de Vansses constă în principal dintr-un spaţiu vast. Săptămânal, în week-end se organizează concerte live şi petreceri. Spre fericirea tuturor actualilor clienţi, B!bl!otek nu a moştenit de la Vansses şi preţurile astronomice, evident incompatibile cu potenţialul financiar al boemei constănţene. Băutura, pentru că vorbim de un bar, este în limite rezonabile, spre ieftin. O bere costă între 4 lei - pentru o Stella de 250ml şi 8 lei - un Salitos de 330ml. Un espresso costă 5 lei, la fel şi un cappucino. Ceva mai scump este cafe frappe - 8 lei. Cocktailurile au un preţ mediu de 10 lei, iar sucurile costă între 5 şi 8 lei. Atmosfera este specifică unui astfel de club, cu precizarea că, deocamdată, clienţii se cam lasă aşteptaţi. Clubul are potenţial, dar acesta trebuie susţinut. Iar schimbarea mobilierului primit moştenire de la „bunicul" Vansses ar trebui să fie numărul unu în agenda priorităţilor administrative ale clubului.

B!bl!otek va intra cu siguranţă în lupta pentru acapararea unei bucăţi din piaţa de profil. Ideea este că acum chiar ai de unde să alegi atunci când vrei să mergi la un concert live, iar cluburile se zbat să organizeze cât mai multe spectacol pentru a atrage şi fideliza clienţii. Concurenţa este bună, pentru că nivelul prestării serviciilor va începe să crească, la fel ca şi pretenţiile celor care frecventează cluburile de stage. Există mari şanse ca B!bl!otek să devină un punct important pe agenda evenimentelor culturale din oraşul nostru. Rămâne de văzut dacă administratorii vor şti să pună în valoare întreg potenţialul clubului şi dacă vor avea feedback din partea tinerilor amatori de concerte live.

B!bl!otek lounge-club-cafe funcţionează pe firma SC Transcredit Consulting SRL, administrată de Claudiu Gheorghe Bija, care este şi unic asociat. Acesta mai este implicat în Europe Lease Consulting, Special Protserv, Special Contserv şi Glamour Fiddich Development Entertainment Club SRL.

[label]SC Transcredit Consulting SRL[/label]

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii