Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta sefilor de deconcentrate este tot incerta

ro

16 Apr, 2010 03:10 1877 Marime text
Liderul PDL Constanţa, Mircea Banias, a precizat că subiectul situaţiei directorilor de deconcentrate ar putea fi dezbătut în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional, asta după ce Curtea Constituţională a României va prezenta argumentele şi sugestiile de punere în acord a Statutului funcţionarilor cu Constituţia.

În urmă cu două zile, a acceptat în integralitate obiecţiile ridicate de senatorii PSD în ceea ce priveşte modificările aduse la Legea Funcţionarilor publici. Practic, dorinţa de a-i transforma pe cei mai noi directori puşi pe funcţii în fruntea deconcentratelor în toamna anului trecut, în funcţionari publici, a fost sortită eşecului.

Avocaţii CCR au spus pas actului normativ prin care zeci de directori urmau să capete statut de funcţionari publici, pentru a putea să-şi desfăşoare în continuare activitatea. Asta în condiţiile în care, de aproape două luni, aceştia nu mai au drept de semnătură, plasându-şi responsabilităţile în sarcina adjuncţilor. Teoretic, dacă ar fi să ne luăm după ceea ce s-a mai întâmplat în trecut cu directorii instalaţi şi-apoi daţi jos din funcţii, actualii şefi de deconcentrate ar trebui să elibereze posturile ce ar urma să fie ocupate de cei care le-au obţinut anterior prin concurs, şi care au fost schimbaţi pentru că nu erau membri PDL. Practic însă, nimeni nu mişcă - şi nici nu dau impresia că ar face acest lucru - până când executivul nu se va pronunţa asupra măsurilor pe care trebuie să le ia colegii din deconcentrate.

Clarificarea statului directorilor este cu atât maidificilă în acest momentcu cât proiectul de lege elaborat de Guvern la începutul lui februarie, alecărei prevederi aufost declarate în urmă cu două zile neconstituţionale, erau menite săpună în acord prevederile a două OUG, cu acelaşi obiect, declarate larândul lorneconstituţionale de CCR anul trecut. „Probabil în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional, când se va discuta tema alegerilor din partid în teritoriu, se va decide şi ce trebuie să facă directorii aflaţi acum pe funcţii", ne-a declarat şeful organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Mircea Banias.

Guvernul şi parlamentarii aşteaptă până atunci să vadă argumentele Curţii şi sugestiile de punere în acord a Statutului funcţionarilor cu Constituţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii