Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta a Consiliului Local Mangalia, „inghetata" exact un an de zile

ro

17 Dec, 2009 01:19 1162 Marime text
În cazul în care majoritatea consilierilor locali din Mangalia se vor prezenta la şedinţa ordinară convocată astăzi, în sala de şedinţe a primăriei, aceştia ar avea de decis asupra a 52 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi propusă de edilul Mihai Claudiu Tusac.

De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat în cele 12 luni, de la ultima convocare a Consiliului Local Mangalia, proiectele de pe ordinea de zi din 23 decembrie 2008 se regăsesc, aproape punct cu punct, pe cea de astăzi. În decembrie 2008, şedinţa ordinară - ultima de acest fel a actualei administraţii locale - nu a mai avut loc, întrucât majoritatea consilierilor erau plecaţi în vacanţă.

Astăzi, ca şi în urmă cu un an, Mihai Claudiu Tusac propune încetarea de drept a mandatului a numai puţin de trei consilieri locali şi înlocuirea lor, stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2009, aprobarea proiectului „Callatis - Istorie la Malul Marii Negre - Măsuri de conservare, restaurare şi valorificare a patrimoniului istoric şi cultural al Municipiului Mangalia", aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiectul „1 MAI - MANGALIA DESCHIDE SEZONUL ESTIVAL", aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiectul „MANGALIA - PRODUS TURISTIC INTEGRAT", precum şi o serie (aceeaşi de anul trecut) de vânzări terenuri din domeniul public către societăţi din localitate sau asocieri între societăţi şi ADPP Mangalia.

În plus, pe ordinea de zi regăsim, întâmplător sau nu, o propunere a primarului de desemnare a unui reprezentant în Adunarea Generală a Asociaţilor a SC RAJA SA Constanţa (postul fiind vacant în urma demisiei edilului din luna iunie a acestui an), precum şi o propunere de desemnare a unor reprezentanţi în Adunarea Generală a Asociaţilor la SC „Administrarea Parcului Industrial Mangalia" SRL. Reamintim că cele două societăţi comerciale sunt tocmai cele în care primarului Mihai Claudiu Tusac a fost reprezentant al Consiliului Local Mangalia, fapt ce l-ar putea costa funcţia, din cauza incompatibilităţii.

Edilul şef din localitate mai doreşte să îi fie aprobate înfrăţirea dintre Mangalia şi oraşul Fondi (un proiect ce are „fix" un an), lista de priorităţi pentru 2009 cuprinzând dosarele depuse pentru locuinţe ANL, utilizarea fondului de rulment din 2009, dar şi elementele ce vor reprezenta noua stemă a Mangaliei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii