Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Herarconi va „matura" 18 miliarde din bugetul CJC

ro

23 Jul, 2009 02:18 1707 Marime text
cap_3.jpgFirma a câştigat licitaţia privind încheierea unui acord-cadru privind curăţenia şi întreţinerea sediilor Consiliului Judeţean Constanţa, pe următorii patru ani

Consiliul Judeţean Constanţa a desemnat firma care se va ocupa în următorii patru ani de curăţenia sediilor din subordine.

În urma licitaţiei organizate pentru încheierea acordului-cadru pentru servicii de curăţenie şi întreţinere a sediilor Consiliului Judeţean Constanţa a fost selecţionată SC Herarconi SRL Constanţa. Aşa cum arătam în materiale publicate anterior, firma pleca la licitaţie de pe poziţia de favorită, având în vedere numeroasele contracte deţinute pe plan local. Trebuie precizat că SC Herarconi SRL aproape că deţine monopolul pe piaţa constănţeană de specialitate, atât în mediul privat, cât şi în ce priveşte colaborarea cu instituţiile statului. Un loc central în portofoliul de clienţi al firmei îl ocupă atât Consiliul Judeţean, cât şi Primăria Constanţa, cu care are o relaţie de colaborare de durată.

Societatea, care îi aparţine afaceristului Ion Jitaru, membru PSD, a fost singura care a depus oferta la această licitaţie. Contractul a fost atribuit pentru 1.536.263 lei fără TVA, adică pentru aproximativ 18 miliarde de lei vechi, cu TVA. De precizat că, iniţial, valoarea estimată a acordului-cadru, cu o durată de patru ani, a fost de 1.396.000 lei fără TVA, însă preţul a fost modificat la 1.675.2000 lei fără TVA, întrucât valoarea iniţială fusese calculată pentru un personal format din 16 persoane şi nu de 20 de persoane, aşa cum a fost solicitat în documentaţia de atribuire.

consiliul_judetean_cjc.jpgFavorită şi la Primărie

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Preţul a avut o pondere de 60%, iar calitatea produselor şi motivarea personalului un procent egal, de 20%.

De precizat că firma lui Ion Jitaru a participat şi la licitaţia organizată de primărie pentru un acord-cadru, pe patru ani, cu un obiect de contract similar. Se pare că SC Heraconi SRL va câştiga şi licitaţia organizată de municipalitate.

Felicitat de Fisc

Contactat telefonic, omul de afaceri Ion Jitaru a dorit să sublinieze că nu câştigă licitaţiile datorită faptului că este membru PSD, ci datorită experienţei şi profesionalismului firmei sale. „Este un contract nu foarte mare. Pe mine nu mă ajută foarte mult. Dacă era la privat, nu l-aş fi acceptat. Oferta este tentantă doar pentru că este un contract sigur pentru patru ani", ne-a declarat Ion Jitaru, adăugând că a fost felicitat de către reprezentanţii de la Fisc (n.r. Direcţia Generală a Finanţelor Publice) pentru documentaţia laborioasă a ofertei. Afaceristul a ţinut să sublinieze faptul că firma sa asigură contracte de muncă tuturor angajaţilor şi că, uneori, are probleme din acest punct de vedere, deşi are grijă de personalul din subordine. „Am mari necazuri cu cei care lucrează fără cărţi de muncă, pentru că vin cu preţuri mici la licitaţii, având în vedere că nu mai includ în preţul ofertat şi cheltuielile cu aceste obligaţii către stat", a afirmat Jitaru. Firma sa se va ocupa de curăţenia tuturor sediilor din subordinea CJC.

{mos_ri:Herarconi,curatenie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii