Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reales la al PSD „Congres" Mazăre a chemat pesediştii la revoluţie

ro

08 Sep, 2010 04:13 1640 Marime text
mazare_psd_08.jpg„Vrem să preluăm puterea. Dacă nu se poate democratic, o să o luăm până la urmă ca să nu moară oamenii", a declarat fostul şi actualul şef al PSD Constanţa.

Radu Mazăre a fost reconfirmat aseară preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. Filiala PSD din judeţul de la malul mării nu a opus nicio rezistenţă prelungirii mandatului de şef al primarului Constanţei.

Nu se poate spune dacă a fost cineva, chiar şi în minoritate, împotriva continuităţii lui Mazăre la cârma PSD Constanţa având în vedere faptul că liderul PSD Victor Ponta, care a preluat pentru câteva momente frâiele şedinţei, a decretat, cu acordul participanţilor, vot deschis pentru funcţiile la care s-a înscris un singur candidat. Aşa se face că la întrebarea: „Cine este de acord cu Radu Mazăre în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa?" toţi cei prezenţi în sală au ridicat mâinile, mai ales că sala era destul de aerată, astfel încât nimeni nu se putea asunde.

Imediat ce s-a văzut rămas în postul de preşedinte al PSD Constanţa, Radu Mazăre s-a îndreptat către prezidiu şi a rostit un mesaj în calitate de fost şi actual conducător al pesediştilor constănţeni. El a reluat discursul agresiv, cu tentă revoluţionară de la debutul şedinţei: „Vă mulţumesc. Voi fi în fruntea dumneavoastră şi printre dumneavoastră, aşa cum am fost şi până acum. Dacă nu reuşim cu moţiunea, la primăvară mergem împreună să-i dăm în şuturi afară", a declarat el, referindu-se la Guvern.

„Revoluţia o să plece de la Constanţa!"

În debutul şedinţei, Mazăre a simţit nevoia să varieze în discursul său pe tema uniformei pe care pare să n-o mai dezbrace dacă ne luăm după ultimele apariţii publice, dar şi pe o temă nouă: revoluţia. „Uniforma am pus-o când mă băteam eu cu Băsescu (...) Acuma n-o mai dau jos, o port pentru noi toţi pe care ne chinuiesc ăştia. Trebuie să dau un raport. Ce raport să dau?! Apreciază Bucureştiul, apreciază o ţară întreagă ce am făcut", a afirmat Mazăre, omiţând probabil să spună, la fel de sigur pe el, „Apreciază Constanţa". „Dacă nu vom reuşi să-i dăm jos, Revoluţia o să plece de la Constanţa! Veniţi cu mine? Ştiu că veniţi, că suntem organizaţie puternică", i-a incitat Mazăre de pe scenă pe delegaţii veniţi din tot judeţul la şedinţă.

În finalul Conferinţei Judeţene, Mazăre a fost întrebat ce înţelege prin revoluţie. El a răspuns: „Ce, nu ştii ce-i aia revoluţie? Am mai făcut o dată, acum 20 de ani... şi din păcate nu a ieşit!". „Vă garantez că va ieşi revoluţia. Eu am zis aşa: alegeri anticipate, poate nu se poate. Poate blochează Parlamentul, cum au încercat să facă. Dacă se întâmplă aşa şi trecem iarna asta tot cu Boc, ştiţi câţi vor veni la revoluţie?! Eu plec de la Constanţa şi o să plece din toată ţara. La un moment dat, când cei care conduc rup total legăturile cu poporul... aici se ajunge. Vrem să preluăm puterea. Dacă nu se poate democratic, o să o luăm până la urmă ca să nu moară oamenii", a subliniat el, adăugând că le va da chiar şi uniforme ca a lui celor care-l vor însoţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 08 Sep, 2010 10:00 Ii da cineva un tratament dementului asta?legatura cu poporul a pierdut-o el definitiv cand l-a atacat paranoia si pofta de terenuri furate si de bani nemunciti.Daca tratamentul nu merge sa-l interneze cineva la palazu mare.As participa cu placere la internarea lui la ospiciu.
  • justice 08 Sep, 2010 05:49 apreciaza ca ati luat si aerul voi si mafia pdl-psd