Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Basescu se intalneste cu copii din Transnistria

ro

24 Jun, 2009 17:51 1266 Marime text

traian_basescu_tineri.jpgCei peste 100 de copii din Transnistria cu care preşedintele se va întâlni mâine participă, în aceste zile la programul „Arc - 2009".

Programul, derulat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României şi coordonat de Ministerul Afacerilor Externe, a început în urmă cu aproape două săptămâni şi se desfăşoară atât în tabăra Eforie Sud, judeţul Constanţa, Poiana Pinului, judeţul Buzău, cât şi în oraşul Sulina, judeţul Tulcea.
„Până acum, în tabăra de la Sulina, am avut deja o serie de 160 de copii din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Ungaria, iar în această perioadă în tabără se află copii din Transnistria", a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Tineret, Aurelian Chiriac. Conform informaţiilor oficiale, preşedintele va ajunge la Sulina în jurul orei 11.00 şi va sta de vorbă cu copiii din Transnistria la Farul Vechi din Sulina.
Programul „Arc - 2009" se adresează copiilor şi tinerilor etnici români din afara graniţelor, obiectivele acestuia fiind realizarea unui contact direct al tinerilor etnici români cu realităţile din România, facilitarea accesului lor la valorile culturale şi istorice româneşti, precum şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română ale tinerilor de etnie română din ţările vecine şi din alte state europene.
Tabăra din Sulina a găzduit şi anul trecut tineri români din străinătate.

Centrul de la Sulina a fost inclus în circuitul Youth Hostels, în 2006, iar, de la redeschiderea acestuia, anual, toate locurile sunt rezervate încă de la începutul sezonului în proporţie de 95%

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii