Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Matei a obţinut reevaluarea proiectului de ecologizare a lacului Taşaul

ro

04 Nov, 2011 01:00 2962 Marime text
panoramalaculTasaul.jpgProiectul de hotărâre votat la finele anului trecut de consilierii locali referitor la ecologizarea lacului Taşaul va fi reevaluat de către autoritatea care ar putea finanţa proiectul.

Primarul Nicolae Matei a mers personal zilele trecute la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a obţinut reevaluarea proiectului de către o altă firmă. „Prima dată ni s-a spus că nu este eligibil, acum ne bucurăm că am obţinut acest lucru", spune edilul oraşului Năvodari.

Proiectul „Dezvoltarea turistică a oraşului Năvodari prin ecologizarea şi amenajarea malului lacului Taşaul" a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 5 Dezvoltarea durabilă a turismului regional şi local, Domeniu major de intervenţie 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. Totodată, pe lângă ecologizarea propriu-zisă a lacului Taşaul, zonele din apropiere se vor transforma în zone cu potenţial turistic, vor fi amenajate alei de promenadă, un debarcader şi un parc, obiectivul de investiţii urmând a augmenta potenţialul turistic al oraşului Năvodari.

Potrivit studiului de fezabilitate, lucrările ar urma să se finalizeze în 16 luni de la data începerii lor şi ar urma să coste aproximativ 11 milioane de lei fără TVA.

Se depune proiect pentru obţinerea finanţării pentru drumul Năvodari - Lumina - Ovidiu

Primarul spune, de asemenea, că au fost depuse şi ultimele clarificări care s-au solicitat pentru proiectul de modernizare a bulevardului Năvodari - Mamaia. „Probabil cei care se ocupau de proiect nu au putut să se încadreze în perioada necesară finalizării proiectului şi au cerut clarificări. Zilele următoare ar trebui să se facă ultima vizită în teren", a spus Matei. Edilul a mai spus că până pe 20 noiembrie speră să depună şi proiectul de modernizare a drumului Năvodari - Lumina - Ovidiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii