Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii pesedişti au semnat contractele de cofinanţare cu CJC

ro

29 Oct, 2010 02:44 938 Marime text
cofinantare_cjc.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a semnat ieri, alături de primarii din Târguşor, Anghel Saligny, Lumina şi Cumpăna, patru contracte în vederea acordării cofinanţării din fondul pe care CJC l-a instituit în acest sens pentru ajutorarea primăriilor din judeţ.

Mariana Gâju, primarul din Cumpăna, nu a fost prezentă întrucât se afla într-o deplasare de lucru la Bruxelles.

„Cu ajutorul acestui fond pe care l-am creat la nivelul CJC, ajutăm primăriile din judeţ cu fonduri în vederea asigurării cofinanţării unor proiecte. Suntem singura ţară care are TVA la proiecte europene", s-a plâns preşedintele CJC la începutul conferinţei de ieri. Trei primari din judeţ au fost prezenţi ieri să semneze public contractele de cofinanţare şi să vorbească despre proiectele pe care fiecare primărie în parte le are: Dumitru Chiru - Lumina, Iulian Bârsan - Târguşor şi Gabriel Tătulescu - Saligny. Primarul din Saligny a susţinut că a primit cofinanţare de 2,9 miliarde de lei pentru un proiect pe fond de mediu pentru energie regenerabilă pentru şcoala şi grădiniţa din Faclia şi alţi 2,9 miliarde de lei pentru şcoala şi grădiniţa din Ştefan cel Mare. „Pe 5 noiembrie avem prima tragere pentru studiu de fezabilitate şi proiectare la Ministerul Mediului", a precizat primarul din Saligny.

Dumitru Chiru, primarul din Lumina, a declarat că CJC a ajutat autorităţile locale cu o cofinanţare de 3,1 miliarde de lei pentru proiectul care vizează înlocuirea sistemului clasic de încălzire la grădiniţa şi la şcoala cu clasele I - VIII din localitate. Şi primarul din Târguşor a primit de la CJC o cofinanţare de 2,5 miliarde de lei pentru un proiect a cărui valoare totală este de 7,5 miliarde de lei, în vederea construirii unui stadion în localitate. „Nu aveam cum să acoperim cofinanţarea pentru acest proiect european, pentru că suma depăşeşte cu mult banii de la bugetul local pe un an de zile", a declarat primarul Iulian Bârsan. Această cofinanţare a fost deja aprobată prin HCJ 302/2010, la fel ca şi cea alocată primăriei Cumpăna, prin aceeaşi hotărâre de Consiliu Judeţean. La Cumpăna, a fost votată cofinanţarea de 550.000 de lei pentru un proiect mai mare, referitor la extinderea reţelei de canalizare şi reabilitarea conductei de refulare a apelor uzate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii