Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii constanteni sunt suparati pe Antonescu, dar spun ca va fi reales „Orban se lipeste de oameni, Antonescu e mai cinic, dar el va iesi"

ro

02 Mar, 2010 03:34 1568 Marime text
cap_5.jpgUnii primari au fost atât de dezamăgiţi de faptul că actualul lider a refuzat intrarea PNL la guvernare, că nici nu se vor duce la Congres

Conducerea organizaţiei judeţene PNL Constanţa îl susţine pe Crin Antonescu pentru şefia PNL. Cum vor vota însă, membrii delegaţiei de la malul mării, la Congresul de sâmbătă, rămâne de văzut.

Reprezentanţii conducerii filialei PNL Constanţa susţin - cel puţin la nivel declarativ - candidatura lui Crin Antonescu, însă nu toţi delegaţii sunt convinşi că vor vota pentru ca actualul lider al liberalilor să-şi continue mandatul la şefia partidului. Primarii însă, nu s-au decis deocamdată pe mâna cui merg. Practic, niciunul dintre aleşii PNL nu a afirmat categoric că îl va susţine pe Antonescu. Unii se simt încă apropiaţi de Tăriceanu sau, mai degrabă, de Orban. Deşi sunt supăraţi pe Crin Antonescu, pentru faptul că a refuzat ca PNL să participe la guvernare, majoritatea edililor liberali spun că acesta are prima şansă la şefia PNL. Nemulţumirea primarilor faţă de faptul că Antonescu s-a răsucit pe călcâie atunci când PD-L a propus PNL-ului un parteneriat la formarea guvernului, îi împiedică pe unii aleşi să meargă la Congres.

Primarul comunei Săcele, Ion Oprea, este unul dintre primarii nemulţumiţi de decizia lui Antonescu de a declina oferta privind intrarea PNL la guvernare. Edilul a recunoscut de altfel, că acesta este şi motivul pentru care nu va merge la Congresul PNL. Cu toate acestea, edilul crede că Antonescu este cel care are cele mai multe şanse la preşedinţia partidului.

Ion Oprea: „Fără guvern stăm cam degeaba pe aici"

„Va câştiga Antonescu pentru că şi-a creat deja o notorietate în partid şi are prima şansă pentru mandatul de preşedinte al României în 2014", a afirmat primarul de la Săcele. Edilul a spus că este supărat pentru că Antonescu nu a fost de acord ca PNL să se alieze la guvernare cu PD-L, întrucât, fără reprezentanţi în Guvern, aleşilor locali le este greu să-şi promoveze proiectele. Ion Oprea a calificat refuzul liderului PNL de a accepta oferta PD-L drept o „greşeală", care însă nu-l va împiedica să-şi continue mandatul la şefia partidului. „Fără guvern stăm cam degeaba pe aici. Mai semnăm una, alta, dar nu doar de asta suntem noi aici. Însă tot răul spre bine", a afirmat primarul.

Edilul-şef din Săcele a afirmat că Ludovic Orban este mai aproape de primari, prin mesajul şi felul său de a fi, dar că tot Antonescu va câştiga. „Deşi Orban este mai aproape de noi, de aleşii locali, nu are şanse. Orban este altfel, se lipeşte de oameni. Antonescu este mai rece, ca să nu zic mai cinic. Dar are cele mai multe şanse", a mai adăugat primarul.

primari_pnl_marian_iordache_adrian_stan.jpgMarian Iordache: „O componenţă impusă e greu de înghiţit"

Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, ne-a declarat că l-ar susţine pe Crin Antonescu, însă nu agreează ideea alegerii pe liste a conducerii partidului. „O componenţă impusă este greu de înghiţit", a afirmat el. Edilul a precizat că se va decide cel mai probabil, vineri, după ce va vedea Statutul PNL, ce se va supune la vot. Liberalul a adăugat că un statut inflexibil l-ar face să se răzgândească în privinţa susţinerii lui Antonescu.

La rândul său, primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, ne-a declarat că nu s-a hotărât încă pe cine va susţine. „Cred că îl voi susţine pe Crin, dar nu m-am hotărât. O să iau o decizie şi după ce voi vedea discursul fiecăruia", a precizat liberalul.

Ioan Herdean: „Aş vota cu Tăriceanu"

Şi primarul comunei Istria, Ioan Herdean, este unul dintre aleşii locali PNL care ar fi preferat ca formaţiunea să se implice la guvernare. El este unul dintre liberalii care îl regretă pe Călin Popescu Tăriceanu. „Eu n-aş vota cu niciunul. Aş vota cu Tăriceanu. S-ar putea să candideze, dacă se va candida individual, fără liste", a afirmat primarul din Istria.

Alţi doi edili liberali care nu vor fi prezenţi la Congresul PNL, după cum ne-au declarat, sunt Gheorghe Chiriac, primarul comunei Mereni şi Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu. Primarul comunei Mereni ne-a mărturisit că şi el a fost dezamăgit de faptul că Antonescu a declinat oferta de a guverna, dar a precizat că nu din acest motiv nu va fi prezent în acest week-end la Bucureşti. Întrebat cine crede că are mai multe şanse, Gheorghe Chiriac a afirmat: „Cred că iese Crin, aşa zic, deşi m-a cam supărat. Noi preferam tandemul Crin - Orban, dar asta e".

Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni şi-a motivat deja absenţa de la Congres, la şeful de la judeţ. Cauza lipsei sale de la Bucreşti: un reumatism supărător. „I-am spus deja domnului Gheorghe Dragomir că nu pot veni. Îmi pare rău, dar mă dor foarte tare picioarele. Va ieşi Antonescu şi cu votul meu şi fără", a spus Grameni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii