Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii USL de Constanţa nu cred în oportunitatea suspendării preşedintelui

ro

22 Nov, 2011 01:00 844 Marime text

Liderii USL au anunţat declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut că acest demers al USL „nu e un moft, nu e o invenţie de agendă". Întrebaţi de ce anume se face vinovat, în opinia lor, Traian Băsescu, pentru a justifica decizia USL, cei doi copreşedinţi au afirmat că preşedintele şi-a subordonat toate instituţiile statului. „Domnul Băsescu a reuşit din 2009 să îşi subjuge în totalitate Guvernul. Nu mai există Guvern, există Traian Băsescu care anunţă măsuri guvernamentale. A reuşit să ocolească sau să îşi subordoneze Parlamentul. Domnul Băsescu mai are o singură redută, care se cheamă Justiţia, motiv pentru care se duce la CSM să le spună judecătorilor cum ar trebui să judece, se duce la DNA şi anunţă cine va fi şef în continuare. Lucrurile ni se par foarte grave, deci suntem obligaţi să reacţionăm", a declarat Ponta. Antonescu a afirmat că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL, care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

Haşotti: „Suspendarea ar trebui să fie după 2012"

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că este de părere că acţiunea de suspendare ar trebui să fie discutată după alegerile din 2012. Haşotti a fost întrebat de jurnalişti dacă e posibilă o amânare a declanşării procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în condiţiile în care opoziţia nu are voturile suficiente în Parlament pentru a finaliza această acţiune. „Totul este posibil. Eu sunt hotărât să respect deciziile USL, punctul meu de vedere este că decizia suspendării trebuie eventual discutată după alegerile din 2012", a susţinut Haşotti.


Chirilă : „Ponta şi Antonescu, doi oameni neserioşi, decuplaţi de la problemele reale"

Deputatul PDL de Constanţa Constantin Chirilă consideră că din punct de vedere juridic şi constituţional nu există nicio motivaţie pentru suspendarea şefului statului. Politic vorbind, iniţiativa USL arată că Uniunea „este condusă de doi lideri decuplaţi de probleme reale, care nu au obiective politice şi inventează de dragul spectacolului, pentru a ascunde sub preş propriul gunoi. Ponta şi Antonescu dau dovadă că sunt iresponsabili şi neserioşi faţă de problemele reale a ţării", spune Chirilă.

Moga: „Nu am fost întrebat când USL a luat decizia. După mine, nu e momentul"

Senatorul PSD Nicolae Moga este de părere că nu este momentul suspendării preşedintelui Traian Băsescu şi că această acţiune ar trebui amânată până după 2012. „Nu ştiu încă dacă voi vota, pentru că nu am primit materialul în care sunt inserate motivele suspendării. Tot ce pot să spun este că pe mine nu m-a consultat nimeni. Dacă m-ar fi întrebat ori Ponta, ori Antonescu, le-aş fi spus că nu este momentul potrivit".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii