Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz „Nu exista ordin de organizare a referendumului la Cernavoda"

ro

29 Jan, 2010 01:58 1633 Marime text
cap_4.jpgÎn ultimele zile, circulă informaţia potrivit căreia ar fi fost emis ordinul prefectului Claudiu Palaz de organizare a scrutinului pentru demiterea primarului din Cernavodă, Mariana Mircea, prin constituirea unei comisii care să se ocupe de această acţiune.

Ideea este argumentată într-un material din mass-media locală în care se vorbeşte despre „încercarea" prefectului de a-i determina pe consilierii judeţeni, să-şi desemneze un reprezentant în comisia care să organizeze alegerile de la Cernavodă, prin expedierea la domiciliul acestora a unor scrisori de informare. În plus, chiar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ar fi vorbit despre acest act.

Contactat telefonic, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, ne-a infirmat existenţa ordinului în discuţie. „Acesta se emite de prefect numai după ce se comunică numele persoanelor care constituie comisia de referendum ale instituţiilor menţionate, care fac parte din lege". Prefectul a catalogat zvonul drept o dezinformare, precizând că nu s-a săvârşit nici un abuz, „neexistând nicio încălcare a legii".

Nici primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea nu ştia de existenţa vreunui asemenea ordin emis de Palaz. „Nu ştiu să existe un astfel de ordin. Am să mă interesez". Cristian Moldovan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, nu avea nici el cunoştinţă despre emiterea unui astfel de ordin, ci doar despre expedierea unor scrisori de către prefect, către Claudiu Palaz.

Din comisia în discuţie, care ar avea ca scop punerea în practică a referendumului trebuie să facă parte câte un reprezentant al CJC, al Consiliului Local Cernavodă, al Primăriei Cernavodă, al Prefecturii şi unul din partea judecătoriei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un nauc 29 Jan, 2010 19:31 "Cristian Moldovan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, nu avea nici el cunoştinţă despre emiterea unui astfel de ordin, ci doar despre expedierea unor scrisori de către prefect, către Claudiu Palaz." --- bravooo....jurnalism de inalta clasa....daca voi intelegeti ceva din aceasta fraza, noi am priceput totul!