Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minca despre Tusac „A facut din primarie o casa de curve"

ro

22 Jan, 2010 02:47 3297 Marime text
desa.jpgCu numai o zi înainte ca primarul suspendat al Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, să se întâlnească în instanţă cu prefectul judeţului, Claudiu Palaz, la primăria municipiului a avut loc o conferinţă de presă susţinută de edilul interimar, Ion Mincă. Aşa cum promitea chiar de la instalarea sa în funcţie, Mincă a făcut o serie de dezvăluiri de senzaţie cu privire la documentele ilegale care au circulat, în primărie, în perioada administraţiei Tusac.

O parte dintre acestea au fost prezentate în paginile cotidianului nostru şi ele fac referire la contractul destul de substanţial pe care firma de pază cu care primăria Mangalia a şi reziliat contractul la sosirea lui Mincă la conducerea instituţiei - îl încasa de la primărie, în condiţiile în care Poliţia Comunitară numără nu mai puţin de 80 de angajaţi, dar şi la „transferul" de bani de la buget, de la „locuinţele ieftine" la aceeaşi firmă de pază.

Mincă a mai prezentat şi modul în care noua firmă de salubrizare a oraşului a reuşit, în câteva luni de la instalarea lui Tusac la primărie, în 2008, să falimenteze societatea URANUS SA, prin neplata serviciilor prestate. În prezent dosarul se află la DNA, dar, între timp, Autoritatea Naţională pentru Reglementare şi Monitoruzarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) l-a sancţionat pe fostul edil, Mihai Claudiu Tusac, cu 70.000 de lei, pentru înlocuirea URANUS-ului cu noua firmă.

dosar_de_securitate_minca_si_olan.jpgAsfaltul lui Tusac, luat la bani mărunţi de Mincă

Asfaltarea Mangaliei a fost făcută de firma Village Tour, fondată de însuşi primarul suspendat Mihai Claudiu Tusac şi care îşi are sediul în... locuinţa sa din camping-ul din Jupiter. Village Tour este administrată de Ion Costea (fost angajat al lui Tusac) şi de Mersina Investment LLC, societate anonimă din Statele Unite, reprezentată de-a lungul timpului de Monica Grosu şi Ion Costea. Pe 5 mai 2008, ADPP Mangalia a reziliat contractul cu SC Village Tour, care a dat în judecată ADPP-ul, iar înainte de soluţionarea dosarului, pe 26.11.2008, are loc o conciliere directă între cele două părţi, procedură ce ar fi trebuit să se desfăşoare înainte de declanşarea procesului. În baza concilierii, ADPP-ul se obliga să achite 1,5 milioane de lei pentru lucrările facturate Village Tour în 2007. Cu o zi înainte de Crăciun, pe 24 decembrie 2008, la sediul ADPP are loc încheierea unui act adiţional, ce cuprindea rectificarea preţului contractului 5,6 milioane de lei, prelungirea cu 30 de luni a contractului, precum şi o serie de majorări ale lucrărilor de asfaltare.

Festivalul „Callatis", organizat „în familia" Fundaţiei „Pro Litoral"

În ceea ce priveşte festivalul 2009, Bogdan Maganu, consilier local PSD, a fost numit ilegal director al festivalului, el nefiind angajat al serviciului public. Aşa se face că delegarea acestuia în calitate de director este nulă. În fine, pentru „cantităţile imense de produse promoţionale aferente festivalului, primăria a cerut oferte exclusiv de la societăţile Print Factory SRL, Blue Advertising SRL, ambele administrate de Simona Stratulat şi de la Heaven Production SRL, firmă la care este asociată Monica Grosu, soţia primarului. Neregularităţile semnalate atrag nulitatea procedurii de selecţie a ofertelor".

Ion Mincă, ce se poate mândri cu un „dosar de cadre" întocmit de angajaţii primăriei, spune că el chiar îşi doreşte revenirea lui Tusac în instituţie, pentru că documentele prezentate sunt numai vârful iceberg-ului ilegalităţilor comise în cele 18 luni de administraţie PSD: „a făcut din primărie o casă de curve", a conchis Mincă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 23 Jan, 2010 09:27 mafia psd si pdl va conduce in continuare fraierilor
  • Milica 23 Jan, 2010 01:15 Nu dl Minca este cel pe care urbea ar dori sa-l asculte. Intr-un context favorabil, prin vidul de putere creat de "monstruoasa coalitie" a celor zece consilieri suparati ca li s-au luat jucariile unor comisii, s-a ajuns la situatia ilara ca un politician versat in sforarii de culise sa emita aceleasi balacareli. Salvarea orasului nu sta in astfel de dispute cronofage. Se repeta la un alt nivel criza din parlamentul Romaniei: alesii isi dau in petec, cu spectacolele ieftine de circ.
  • marin 22 Jan, 2010 20:50 UNDE AI GASIT ARATAREA AIA DE LANGA TINE DLE. MINCA, ESTE CUMVA CONSILIERUL PERSONAL, CU FIGURA EI INVETI CAINII DIN ORAS SA LATRE. DOAMNE CE SPECIMEN DE FEMEIE, INTR-O LUNA CAT AI STAT ACOLO TE-A INTERESAT CE A FACUT TUSAC, CA UN CERTIFICAT DE URBANISM, SAU LATE HARTII LE PUTEAI SEMNA SI FARA SA-TI RIDICI OCHII DE PE DOSARE, VAI CE MARE BINE AI FACUT. URMEAZA SUTURILE IN CUR ACUM DE LA ERKIN SI SCUIPATURILE LUI PICIU !! AI GRIJA TAI-O REPEDE LA BUCURESTI CA AICI TI-O EI CU SIGURANTA IN CURAND.......
  • ,,,,,, 22 Jan, 2010 09:54 ha,ha,ha.pai de-aia iti place tie la primarie;ca e o casa de curve.intotdeauna ti-au placut.as zice mai multe,dar ar insemna sa ma leg de gamilia da actuala si nu vreau sa ma cobor.nu-l suport pe tusac,dar intre tine si el ,intre doua rele,l-as alege pe el.esti penibil.scoti dosare,sa cum ai facut si cu iorgus,apoi iti bei cafeaua cu respectivul.nu vezi ca orice-ai face numai ai credibilitate??dai din gura aiurea.ai si tu un merit,dar in ceea ce privesc mizeriile si lumea interlopa.in rest cu ce te lauzi??
  • Uite cine vorbeste 22 Jan, 2010 04:02 Vorbeste carciuma care nu face un pas fara individu ala dubios din poza stanga.Ne conduce primaria un asa zis ziarist dubios nu Minca. Minca doar face cadouri la prieteni.Prietenii stiu de ce!