Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare veni, vidi, vici

ro

21 Jul, 2009 02:52 1395 Marime text

radu_mazare_06.jpgAvând susţinerea şi altor doi colegi din administraţia publică locală, edilul tomitan a reuşit eliminarea OUG 75/2009

Nemulţumit de Ordonanţa de Guvern prin care primăriile şi consiliile judeţene nu mai aveau posibilitatea de a emite bilete la ordin, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a participat, ieri, la şedinţa de lucru a Coaliţiei PSD - PD-L.

Potrivit declaraţiilor sale, Radu Mazăre a aflat de OUG nr. 75/2009 în urmă cu o săptămână. „Dacă un lucru se întâmplă bine şi merge bine de opt ani, de ce să-l fac acum să meargă prost, mai ales într-o perioadă de criză... eu singur. N-am fost întrebat când s-a luat măsura, doar m-am pomenit cu ea pe cap, acum o săptămână, punându-mi în pericol, spre exemplu, asfaltarea oraşului", a explicat edilul constănţean. Astfel, aplicarea prevederilor normativului respectiv îi dădeau peste cap lui Radu Mazăre principalele programe: asfaltarea şi construirea locuinţelor ieftine pentru tineri. Înainte de începerea şedinţei, primarul municipiului Constanţa avertiza că, în cazul în care măsura privind eliminarea biletelor la ordin nu este eliminată, „iese cu scandal". „Domnul Boc şi cu domnul Pogea au dat o ordonanţă în care spun că trezoreria, care e banca statului, nu mai execută aceste bilete la ordin peste patru ani, dacă eu voi emite unul acum sau peste două luni. De exemplu, asfaltez de un milion de euro pe lună, plătesc în cash 200.000 şi 800.000 nu mai pot să plătesc. (....) Mie mi-a luat aerul, eu nu mai pot să construiesc, nu mai pot să respir în Constanţa", a declarat Radu Mazăre. Şeful administraţiei constănţene a afirmat că a discutat şi cu alţi primari, la fel de nemulţumiţi şi decişi să „acţioneze". „Nu se poate da o ordonanţă aşa, fără să întrebe pe nimeni şi să îmi blocheze mie ceea ce fac de opt ani de zile. Biletele la ordin sunt nişte obligaţii de plată pe care le dai acum, urmând să plăteşti peste patru ani de zile", a menţionat Radu Mazăre.

Prezenţa sa, a preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi a primarului municipiului Iaşi, Gheorghe Nechita, la discuţiile purtate, ieri, de reprezentanţii coaliţiei pare să fi avut efectul scontat. Mazăre a vrut ceva, s-a impus şi se pare că i-a ieşit. În şedinţa de mâine a Executivului va fi modificat cadrul legislativ, iar primăriile şi consiliile judeţene vor putea emite, în continuare, bilete la ordin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii