Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, despre Orăşelul copiilor „O să fie la fel ca şi anul trecut"

ro

01 Nov, 2011 01:00 1570 Marime text
În această iarnă, la fel ca şi anul trecut, parcul de la Primărie va fi invadat de kitch-ul cu care constănţenii s-au obişnuit deja vrând-nevrând în perioada sărbătorilor de iarnă, când administraţia locală permite amplasarea maşinăriilor care nu mai amintesc de Orăşelul copiilor de altădată.

Chiar dacă nu vom avea oraşul împodobit ca în alţi ani, bineînţeles din aceleaşi raţiuni economice, administraţia locală a decis să continue proiectul privind amplasarea de maşinuţe şi alte jucării mecanizate pe perioada sărbătorilor de iarnă. Ba, mai mult, la propunerea unuia dintre consilierii locali care a ridicat un amendament, probabil pentru prima dată de când se află în CLM, data până la care va fi amenajat Orăşelul s-a decis să fie 7 ianuarie. Motivul pentru care s-a decis prelungirea termenului este legat de vacanţa de iarnă a copiilor, care astfel vor avea un loc unde să se recreeze. Toţi consilierii locali au votat fără ezitare acest proiect de hotărâre, plus amendamentul. Primarul Radu Mazăre a şi spus că această amenajare a orăşelului este singurul lucru care se va face în oraş în ceea ce priveşte împodobirea urbei cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Cu sărbătorile de iarnă e subţire. Nu sunt bani. Nu pot să iau din subvenţia la căldură şi să arunc pe iluminat bombastic şi pe sărbători de iarnă. Facem doar Orăşelul copilului, ca şi anul trecut", spune Mazăre.

Nici anul trecut, dar nici acum doi ani, Constanţa nu a fost iluminată ca în anii în care municipalitatea avea bani suficienţi de aruncat în stânga şi în dreapta. Doar zona Miga, pe bulevardele Tomis şi Ferdinand, pe două laturi ale Orăşelului copiilor, municipalitatea a pus beculeţe decorative. De altfel, la începutul anului 2010, SRL-ul Primăriei Constanţa a închiriat instalaţiile de iluminat necesare şi a scos la licitaţie reparaţia celor vechi, însă cu ocazia sărbătorilor din 2011 a decis să achiziţioneze altele noi decât să facă investiţii în închiriere şi reparare a celor vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii