Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, despre bugetul Constantei pe 2010 „In nici un an nu am mai pornit atat de prost" (video)

ro

06 Mar, 2010 03:33 1116 Marime text
buget_-_sedinta_clm.jpgPrimarul Radu Mazăre a susţinut ieri, că bugetul din acest an este cel mai prost din ultimii ani, fără a exclude posibilitatea ca pentru completarea banilor la agentul termic şi pentru plata însoţitorilor la persoanele cu handicap să crească preţul gigacaloriei dar şi să scadă numărul pachetelor acordate vârstnicilor lunar.

După ce în şedinţa din luna februarie de Consiliu Local Municipal, aleşii au votat bugetul provizoriu pe anul 2010, ieri, aceştia au aprobat un buget cu 150.000.000 de lei mai mic. Potrivit noului proiect, bugetul Constanţei pe 2010, atât la capitolul venituri, dar şi la cheltuieli, se ridică la suma de 515.250.000 lei, în timp ce bugetul provizoriu era de 530.532.000 lei.

 

Primarul Mazăre a precizat că odată cu aprobarea noului proiect al legii bugetului de stat, autorităţile locale s-au lovit de trei probleme pe care, dacă nu se vor face rectificări de buget, vor trebui să le rezolve într-un fel. „Este cel mai prost an posibil. Nu numai că nu mai primim niciun ban de la Guvern ca să mai facem investiţii dar nici măcar nu îşi mai achită obligaţiile care erau prevăzute iniţial. Pe noua lege nu au mai fost introduse bursele elevilor, subvenţia pe energie termică - partea pe care trebuia să ne-o dea guvernul - e mai mică cu 280 de miliarde, iar suma pentru plata salariilor care însoţesc persoanele cu handicap e mult mai mică, cu 48 de miliarde de lei. Ne ajung banii doar până în luna august, apoi nu ştiu ce facem", s-a plâns primarul. Acesta a susţinut că dacă va fi nevoie, în cazul în care nu se va rectifica bugetul, cheltuielile vor fi reduse şi mai mult. Acesta a dat exemplul tăierii pachetelor acordate bătrânilor, la patru ori pe an. Mazăre nu a exclus şi posibilitatea creşterii şi preţului gigacaloriei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii