Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, cod galben doar pentru proces

ro

11 Mar, 2010 04:20 1423 Marime text
radu_mazare_15.jpgDosarul în care primarul Constanţei este judecat pentru fapte de corupţie s-a amânat ieri, din nou, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti fiind nevoiţi să acorde un nou termen de judecată. Motivul pentru care cercetarea judecătorească nu a putut demara nici la acest moment este codul galben, invocat de avocaţii inculpaţilor constănţeni.

Acelaşi cod galben de ninsori l-a împiedicat şi pe primarul Radu Mazăre să se deplaseze în Capitală, pentru a fi prezent la procesul în care este judecat pentru producerea unui prejudiciu de 114 milioane de euro, conform DNA. În mod suspect, însă, deşi invocat ca scuză pentru absenţa de la proces, acelaşi cod galben nu a părut să-l poată ţine departe pe edil departe de ţara sa de suflet, Brazilia, stat pentru care, în urmă cu exact o lună, a făcut un drum de 14 ore de la Constanţa la Bucureşti, rămânând înzăpezit între Drajna şi Lehliu. La momentul respectiv, primarul Mazăre chiar se lăuda cu isprăvile sale: „am fost prevăzător şi am făcut plinul cu benzină, am avut mâncare, apă şi haine groase". De asemenea, la momentul respectiv, Mazăre mai precizase „am pierdut avionul (către Brazilia), o să-l iau pe cel de mâine. Am făcut 14 ore de la Constanţa la Bucureşti, pentru că, după ce ne-au scos de pe autostradă, am rămas înzăpezit între Drajna şi Lehliu, mai exact la Tămădău, într-un tunel de zăpadă". În aceste condiţii, dat fiind că edilul a făcut dovada curajului său când vine vorba de cod galben în contextul plecării în Brazilia, pare aproape de neînţeles cum de această dată nu s-a încumetat, totuşi, să mai facă un drum la Bucureşti, între două coduri galbene, pentru a fi prezent la procesul său. În lipsa avocaţilor şi a unei părţi din inculpaţi, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a fost nevoită să amâne, din nou, judecarea cauzei. Noua înfăţişare a fost fixată pe 17 martie, deoarece „codul galben a expirat cu o seară în urmă". În plus, preşedintele completului le-a pus în vedere inculpaţilor ca săptămâna viitoare să se prezinte, iar avocaţilor, să îşi asigure substituirea dacă nu pot veni, în caz contrar urmând să fie amendaţi. De menţionat că instanţa i-a atenţionat şi la termenul precedent pe avocaţii din dosar să nu mai lipsească la termene, având în vedere că procesul a început de mai mult de un an şi încă nu s-a citit actul de sesizare, judecata fiind amânată la fiecare termen din diverse motive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nenea 11 Mar, 2010 19:54 Ce dracu !...Nu se observa de la o posta ca "pastaia" asta, sfideaza cu buna stiinta tot ceea ce ar fi decent pentru orce om cu bun simt.Un lucru e sigur,Basescu e de vina ca el nu a fost prezent in fata legii.....D-le presedinte opreste codul galben ,ca acest ........sa ajunga-n fata magistratilor !....
  • miker 12 11 Mar, 2010 10:30 Aveti de gind sau nu sa-l bagati in pirnaie pe nemernicul asta sau nu?Ne-am saturat de timpeniile lui si de hotiile lui.Cred ca a sosit ceasul sa depuram acest oras.Jos jigodiile!