Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, ar putea fi eliberat azi

ro

27 May, 2024 10:03 2102 Marime text


Tribunalul Ilfov va judeca azi, 27 mai 2024, cererea de punere în libertate formulată de Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței

Ședința de judecată este programată în înceapă după ora 10.00. 

Solicitarea fostului edil a fost soluționată de Judecătoria Sectorul 4 Bucureşti, prin Hotarârea nr. 996/2024, din 17.04.2024, în sensul respingerii acțiunii.

Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va fi definitivă!

Amintim că în fața magistraților de la Judecătoria Sectorul 4 Bucureşti, Radu Mazăre a arătat, printre altele, că a executat fracţia corespunzătoare din pedeapsă pentru a putea beneficia de liberare condiţionată, acesta executând 2/3 din pedeapsa cu închisoarea aplicată, prima condiţie fiind astfel îndeplinită.
 
Totodată, fostul edil al Constanței a arătat că şi-a îndeplinit obiectivele stabilite în Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă, a fost recompensat, nu a fost sancţionat disciplinar, a participat la programe educaţionale şi sociale, a desfăşurat activităţi de deservire a unităţii.
 
Radu Mazăre a mai menţionat că a participat constant la activităţi cultural-educative de instruire, la numeroase cursuri, la activităţi de grup religioase sau liturgice desfăşurate de către preotul ortodox, cercuri de lectură, consiliere, cursuri de adaptare pentru viaţa instituţionalizată, programe şi activităţi de asistenţă socială, program de pregătire pentru liberare şi a solicitat în mod constant să participe la activităţi lucrative în toată perioada de încarcerare.
 
Prin urmare, s-a apreciat că fostul primar al municipiului Constanța a dat dovadă de însuşire şi acceptare a regulilor  de încarcerare, existând suficiente dovezi că s-a îndreptat, iar faptele comise constituie un aspect izolat în viaţa sa.
 
Radu Mazăre a arătat că este integrat în viaţa de familie, beneficiind în perioada de executare a pedepsei închisorii de sprijinul mediului de suport al familiei extinse, prin vizite, convorbiri telefonice, toate acestea constituind premise ale faptului că scopul pedepsei a fost atins.
 
Sursa text: portal instante de judecată și rejust.ro - Hotarâre nr. 996/2024 din 17.04.2024 pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii