Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii nu-l vor pe Mincă primar interimar Protocolul ACD, încălcat de liberali

ro

05 Dec, 2011 01:00 1562 Marime text

Puiu_Hasotti.jpgÎnfiinţarea Alianţei de Centru Dreapta ACD PNL-PC între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator s-a dorit a fi un prim pas în câştigarea monopolului pe eşichierul de centru-dreapta din sistemul de partide postdecembrist.

Cu toate acestea, liberalii constănţeni nu se sfiesc să încalce protocolul ACD, fiind mai degrabă susţinători ai intereselor Partidului Social Democrat.

Studiu de caz: Mangalia, unde liberalii nu şi-l doresc ca primar interimar pe conservatorul Ion Mincă.

Liberalii calcă în picioare prevederile protocolului cu PC

La capitolul reglementări generale - Principiile Alianţei în protocolul încheiat între PNL şi PC se precizează la capitolul 1, alineatul 1.1.4, că atacurile şi conflictele publice între membrii celor două partide, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianţă sunt interzise. La capitolul privind procedurile la nivel judeţean, la alineatul 2.3.3.2., se precizează: Consiliul Judeţean de Conducere al ACD organizează şi conduce negocierile comune pentru ocuparea din administraţia locală şi judeţeană, acolo unde este cazul.

Haşotti: „Mincă nu reprezintă, la Mangalia, voinţa USL"

Fără să cunoască în amănunt situaţia de la Mangalia, senatorul USL Puiu Haşotti s-a grăbit să declare că „ceea ce face Mincă la Mangalia este ilegal. El nu reprezintă voinţa USL". Haşotti a recunoscut că nu s-a ocupat de situaţia din sudul litoralului pentru că problemele de la grupul parlamentar îi răpesc tot timpul, dar a preluat din zbor ce a auzit de la colegii Gheorghe Dragomir şi Victor Manea.

Mincă: „Voi candida împotriva PSD"

De cealaltă parte, preşedintele Partidului Conservator, revenit în judeţ după ce s-a sfătuit la Bucureşti cu Voiculescu, pare mai decis ca niciodată să nu renunţe la Primărie. Mincă a anunţat că marţi va intra cu executorul judecătoresc în biroul de primar şi că în 2012 va candida indiferent de ce stipulează protocolul cu liberalii şi cu social-democraţii. „Atâta timp cât sunt ignoraţi, o spun cu toată responsabilitatea, voi candida pentru că nu voi putea susţine niciodată un asemenea om, pentru că nu merită (n.r. Tusac). Dacă PSD-ul insistă cu acest individ şi îl propune pentru alegerile din 2012, face o mare greşeală" a declarat liderul PC Constanţa, Ion Mincă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii