Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iusuf Muurat, reales muftiu

ro

11 Jun, 2010 02:37 2505 Marime text
cap_3.jpgÎn cursul după-amiezii de ieri, Consiliul Sinodal (Şura-i Islam) s-a întrunit la sediul Muftiatului Cultului Musulman pentru a-l desemna pe cel care le va reprezenta interesele membrilor musulmani pentru următorii cinci ani.

Din cursa în care s-au înscris actualul muftiu Iusuf Muurat şi imanul din Hârşova, Geafar Tuncel, toate voturile (25) din partea membrilor Şura-i Islam le-a obţinut primul dintre aceştia.

La finalul consiliului sinodal, noul muftiu a declarat că este o onoare pentru el faptul că a fost reales să reprezinte comunitatea musulmană. „Asta înseamnă că oamenii au încredere în mine dar, pe de altă parte, un nou mandat înseamnă o răspundere mai mare pe viitor", a mai spus Iusuf Muurat.

Data alegerilor pentru Muftiat, dar şi pentru desemnarea noii structuri de conducere a Şura-i Islam-ului, a fost stabilită în şedinţa Consiliului Sinodal din 15 aprilie. În cadrul respectivei şedinţe a fost aprobat pentru prima dată Regulamentul de organizare şi funcţionare al Muftiatului Cultului Musulman din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tatarkhan 11 Jun, 2010 21:29 Dintre un prost si un violator, am preferat prostul...si el a iesit castigator!;) Nu prea inteleg comentariile impotriva asa zisilor "fundamentalisti islamisti".Cei ce fac aceste afirmatii, ori nu sunt musulmani ci doar niste diversionisti, ori sunt unii ce doar se cred musulmani!Pentru ca altfel nu-mi explic cum un musulman poate fi impotriva unui musulman. Eu ca musulman nu concep asa ceva! Avem de luptat cu islamofobia in ultimul timp, avem frati musulmani aflati in suferinta in colturi ale lumii, iar "noi" ne mancam intre intre noi? Termenul de "fundamentalism islamic" este inventat si folosit de cei ce nu vor binele musulmanilor sub nici o forma! Fundamentul islamic este un fel de baza a islamului iar "fundamentalismul islamic" este folosit ca substitut mascat al "terorismului islamic" - care nici acesta la randul lui NU EXISTA, pentru ca nu poti fi si musulman si terorist in acelasi timp! Termenul de "terorism islamic" este la randul lui folosit de "binevoitorii" sionisti pentru ai denigra pe musulmanii care sunt de fapt PARTIZANI ce lupta pentru eliberare(dex:Partizan = Persoană care adoptă și susține o idee, o teorie etc.; persoană care este de partea cuiva, care luptă alături de cineva pentru o cauză; adept. 2. Spec. Membru al unui detașament organizat de luptă, care acționează în timp de război împotriva inamicului, în spatele frontului. – Din fr. partisan.) Asa ca nu va mai insusiti si folositi termenii inventati de dusmanii(Israel,China,Rusia etc) fratilor nostrii!
  • LINGAII TAIBEI 11 Jun, 2010 17:57 BAI FRATE ASTA E "DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREU"!!~NU VA RAMANE ALTCEVA DECAT SA-L PUPATI IN DOS PE DL MUFTIU SI PE CEI CE L-AU ALES!!!! CAT E MURAT IN FLOARE TAIBA SANSE N-ARE!!! "CIOCU MIC CA SUNTEM LA GUVERNARE"
  • niste cacanari 11 Jun, 2010 14:29 se vede treaba ca muftiul asta al vostru este un lingau.si ca orice lingau care se respecta s-a inconjurat de alti pup-in-curisti care nu ies din cuvantul sau si voteaza la comanda!ce nu intelegi odata ca noi cei multi nu te mai vrem negrule.
  • felicitari 11 Jun, 2010 08:28 Felicitari d-lui Yusuf Murat, ne exprimam convingerea ca acesta va continua politica de deschidere interconfesionala in binele tuturor cetatenilor Romaniei. Nu aveam nevoie aici in Romania secolului XXI de un promovator al fudamentalismului islamic arab retrograd. Felicitari turcilor si tatarilor pentru comportamentul acestora modern si model pentru societatea romaneasca. Romanii convertiti si arabii trebuie sa se desprinda de comportamentul deseori habotnic daca vor sa se integreze in societatea romaneasca membra a UE si sa urmeze calea muftiatului si a comunitatii musulmane turco-tatare.