Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanţa a decis Viceprimarul de la Cernavodă va fi eliberat din funcţie

ro

29 Sep, 2011 01:00 2217 Marime text

cap_4.jpgSituaţia viceprimarului oraşului Cernavodă pare tranşată. Prefectul Claudiu Palaz a declarat că în următoarea perioadă îl va elibera din funcţie pe Floriean Hristea.

Viceprimarul a fost demis de primarul Mariana Mircea încă de anul trecut pe motiv că este incompatibil cu funcţia deţinută. Decizia primarului din Cernavodă a fost atacată de prefect în contencios administrativ, a făcut apoi recurs la prima hotărâre a instanţei, iar procesul a fost pierdut. „Am primit comunicarea instanţei. Se impune eliberarea din funcţie pentru incompatibilitate a viceprimarului", a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Chiru: „Este o pierdere, dar în acelaşi timp o lecţie pentru PDL Cernavodă"

În privinţa lui Floriean Hristea, conducerea PDL Constanţa aşteaptă revanşa: „Este, cu siguranţă, o pierdere pentru partid şi pentru domnul Hristea, pentru că dacă nu se ajungea în această situaţie ar fi avut un an de experienţă în plus în administraţie, însă ceea ce s-a întâmplat la Cernavodă trebuie privit ca o lecţie, iar organizaţia are obligaţia să-şi ia revanşa şi să câştige în 2012 Primăria", susţine Gigi Chiru. Liderul PDL de la judeţ a precizat că în acest moment nu poate spune cu certitudine dacă Hristea va fi candidatul PDL pentru Primăria Cernavodă pentru că urmează să se realizeze un sondaj în zonă.

Hristea: „Rămân consilier"

Contactat telefonic, Floriean Hristea susţine că va rămâne consilier local la Cernavodă. „Eu pot să pun la dispoziţie documente din care reiese că firma la care figurez având calitatea de administrator este închisă din anul 2006. Nu a mai avut niciun fel de activitate, dar dacă instanţa aşa a judecat, voi rămâne simplu consilier, votul oamenilor nu-l poate anula nicio instanţă", spune Hristea. Potrivit datelor oficiale furnizate de Registrul Comerţului, viceprimarul oraşului Cernavodă, Floriean Hristea, era asociat al SC Histria SRL şi administrator al Histria Galaţi SRL - Filiala Cernavodă, despre care se precizează că nu are personalitate juridică.

Tusac, un caz similar cu Hristea de la Cernavodă

Pe aceleaşi considerente, prefectul Claudiu Palaz anunţa, în decembrie 2009, că a dispus suspendarea din funcţie a primarului Claudiu Tusac din cauza stării de incompatibilitate, edilul din Mangalia fiind şi reprezentantul Consiliului Local Mangalia într-o Adunare Generală. Starea de incompatibilitate a lui Tusac a ieşit la iveală în urma unei verificări a Corpului de Control al Ministerului de Interne făcută la Primăria Mangalia. Tusac a atacat în instanţă ordinul de suspendare, el fiind ulterior repus pe funcţie. Între timp, Palaz susţine că rămâne de văzut dacă se impune o nouă suspendare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii