Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost prefect al Constantei, consul general al lui Videanu

ro

29 Jun, 2010 03:32 2814 Marime text
cap_9.jpgMinistrul Economiei, Adriean Videanu, este pe cale să-şi deschidă o filială a Grupului „Coasta de Azur" tocmai la New York, scrie cotidianul.ro. Acolo, demnitarul vrea să-l trimită pe protejatul său, Marian Pârjol, diplomatul numit de preşedintele României, Traian Băsescu, în postul de ambasador al ţării noastre în Republica Federală Nigeria.

Aceeaşi sursă mai menţionează şi faptul că Adriean Videanu şi Bebe Ionescu discută în mediul ambiental despre „rechemarea o dată a ăluia de la New York" şi numirea lui Pârjol. E vorba despre o mai veche cunoştinţă de la Constanţa de-a lui Traian Băsescu, Marian Pârjol.

La începutul acestei luni, pe 4 iunie, precizam, în paginile cotidianului nostru, că Marian Pîrjol este chemat în ţară în termen de 90 de zile, din funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Nigeria.

Fostul ţărănist Marian Pârjol, s-a născut la 13 august 1956, la Craiova, este de profesie inginer, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi al Academiei Diplomatice. În perioada 1996 - 1999, Pârjol a fost prefect al judeţului Constanţa din partea Convenţiei Democratice, iar apoi, până în 2000, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Funcţiei Publice. Din 2002 şi până în 2006, el a ocupat funcţia de consul general adjunct în cadrul Consulatului României la New York, iar din februarie 2007 ambasador al României în Nigeria.

Presa a scris la vremea numirii sale ca şef al misiunii diplomatice a României în Nigeria că nu a reuşit să obţină mai mult de nota 4 la lucrarea scrisă a examenului de intrare în diplomaţie, nici măcar după contestaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii