Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbateri productive între consilierii fiscali şi agenţii economici, mijlocită de CCINA

ro

01 Oct, 2010 01:51 1060 Marime text
CCINA.jpgIeri, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, reprezentanţii mediului de afaceri au avut o întâlnire de lucru cu o parte importantă a consilierilor fiscali din Constanţa, reuniune care s-a dovedit a fi una foarte productivă pentru cele două părţi.

Pe lângă reprezentantul conducerii CCINA, preşedintele Mihai Daraban, au mai fost prezenţi şi Emil Mihăilescu - directorul adjunct al DGFP Constanţa, Ionelia Vişan - vicepreşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali din România, un reprezentant al Ministerului Finanţelor, locul unde se reglementează politicile fiscale, Oana Iacob - şef serviciu în cadrul ministerului, Camelia Boboc - şef serviciu ANAF, dar şi Relu Octavian Botea - director în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Timp de patru ore, consultanţii fiscali au discutat despre noutăţile legislative în domeniul taxei pe valoarea adăugată, în cel al impozitării veniturilor persoanelor fizice şi al contribuţiilor sociale aferente, dar şi în domeniul vamal. Cei prezenţi au pus accentul cu precădere pe rolul şi importanţa consultanţilor fiscali în perioada actuală pentru firmele din Constanţa, şi nu numai.

Chiar dacă este o activitate mai puţin cunoscută pentru agenţii economici mici, vicepreşedinta Camerei Consultanţilor Fiscali din România este de părere că orice firmă ar trebui să apeleze la serviciile unui consultant fiscal pentru a se pune la adăpost de eventualele pierderi: „Activitatea de consultant fiscal este foarte bine definită de legislaţie, chiar dacă nu este atât de bine cunoscută la nivelul contribuabililor mici. Un consultant fiscal este întotdeauna la curent cu noutăţile şi oferă soluţii agentului economic, astfel încât să poată să nu-i genereze pierderi de cash low în viitor. Orice agent economic care apelează la serviciile unui consultant fiscal se pune la adăpost de eventuale erori de implementare a politicilor fiscale şi poate să-şi creioneze o activitate predictibilă, eficientă. O soluţie fiscală ar pune un om de afaceri la adăpost de o eventuală pierdere".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii