Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DADL scoate la concurs posturi ilegale

ro

29 Aug, 2009 01:47 1367 Marime text
sediu_dadl.jpgPână ieri, Direcţia Apelor „Dobrogea Litoral" scotea la concurs, în cadrul instituţiei, în data de 15 septembrie, şapte posturi

Asta în condiţiile în care, potrivit referatului privind măsurile de atenuare a crizei economico-financiare şi respectarea legalităţii în desfăşurarea activităţii administraţiei ANAR, începând cu data de 1 august 2009, posturile vacante sau devenite vacante au fost blocate

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Anton, ne-a declarat, după ce s-a consultat cu şefii săi, că de fapt anunţul este nul şi că la data anunţată nu se va mai organiza niciun concurs.

Informaţia potrivit căreia instituţia în discuţie este pe cale să organizeze un concurs pentru ocuparea unor posturi ori pentru ca anumiţi angajaţi încadraţi deja să fie înaintaţi în funcţie ne-a parvenit de la un cititor care, după cum ne-a prezentat problema, ştie foarte bine cum merg lucrurile în DADL. Astfel, potrivit anunţului publicat ieri, în cotidianul „Liderul de opiniei", Direcţia Apelor „Dobrogea-Litoral" organizează pe 15 septembrie, la ora 10.00, concurs pentru ocuparea posturilor de şef birou achiziţii, economist (două locuri), inginer, jurist, ajutor programator şi mecanic. După cum arată anunţul prezentat ieri, se pare că instituţia nu s-ar confrunta cu aşa mari probleme financiare, de vreme ce Administraţia Naţională are resurse financiare pentru alţi şapte angajaţi. Mai ales că este o instituţie care nu primeşte bani de la stat, finanţându-se din surse proprii.

Potrivit sursei neoficiale, se pare că, în cadrul instituţiei, problema legată de organizarea unui concurs a creat mari dispute, mai ales că se ştia că, ieri, anunţul referitor la concurs urma să fie publicat în cotidianul mai sus amintit. După cum motivează cititorul, „potrivit referatului privind măsurile de atenuare a crizei economico-financiare şi respectarea legalităţii în desfăşurarea activităţii administraţiei ANAR", la punctul 8, se precizează că pentru o raţionalizare a cheltuielilor cu personalul, începând de la 1.08.2009, se vor bloca toate posturile vacante sau devenite vacante, urmând ca angajările să se facă numai în urma unei analize efectuate la nivelul Departamentului Management Resurse Umane şi al Departamentului Economico - Financiar, cu avizul ordonatorului principal de credite".

„Anunţul a fost dat mai demult"

În condiţiile date, am încercat să aflăm punctul de vedere al instituţiei care scoate la bătaie posturile, mai ales că reglementarea ANAR stipulează cu totul altceva. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Anton, ne-a declarat, după ce s-a consultat cu şefii săi şi după ce îi adusesem la cunoştinţă prevederile articolului referitor la blocarea posturilor, că de fapt anunţul dat n-ar mai fi valabil: „Anunţul a fost dat mai demult, nu ştiu exact când, însă acum este nul, posturile sunt blocate". Asta după ce, în prealabil, ne transmisese în scris că „în condiţiile crizei economico-financiare şi diminuării fondurilor, precum şi în condiţiile în care ANAR este o instituţie care se autofinanţează, neprimind bani de la bugetul de stat, s-a luat hotărârea ca angajările de la DADL să fie anulate".

Mai mult, Cătălin Anton ne-a explicat că instituţia se confruntă cu un deficit de personal încă de anul trecut: „Ne trebuie specialişti, în general, personal tehnic pe care nu-l găsim chiar atât de uşor".

În condiţiile în care anunţul de concurs nu se va mai ţine, teoretic, DADL-ul trebuia să anunţe cotidianul în cauză de faptul că „valabilitatea" a expirat, cerând banii înapoi. Ori, în spatele cortinei, lucrurile au fost tranşate abia ieri, după iureşul care s-a produs în instituţie pe această temă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii