Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel a decis obligarea primarului şi a CJC să desemneze reprezentanţi în comisie Primarul Mariana Mircea nu mai poate dribla referendumul

ro

01 Dec, 2011 01:00 1271 Marime text
Referitor la hotărârea instanţei de acceptare a recursului Prefectului Claudiu Palaz privind organizarea unui referendum la Cernavodă, primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, spune că nu a primit nicio comunicare oficială din partea instanţei.

După niciun an de la alegerea Marianei Mircea ca primar al oraşului Cernavodă, la sediul Instituţiei Prefectului a ajuns o adresă scrisă de un grup de cernavodeni (n.r. peste 4.000 de localnici au dat cu subsemnatul, cifră care se apropia de cea a votanţilor din iunie 2008, când Mircea a obţinut mandatul de edil al urbei) care solicitau organizarea unui referendum pentru demiterea acesteia. Atunci, edilul a făcut o plângere la Parchet împotriva acelor persoane, însă rezultatul a fost în favoarea lor: neînceperea urmăririi penale.

La scurt timp, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, anunţa începerea procedurilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului de la Cernavodă. „Întrucât justiţia a dispus neînceperea urmăririi penale în acest dosar, apreciind că niciuna dintre infracţiunile de care i-a acuzat Mariana Mircea pe Marian Cadiu, Ioan Costache, Luminiţa Costache şi Nicolae Sorin Costache nu se confirmă, demersul acestora este perfect legal. După cum se arată şi în rezoluţie, nu a rezultat niciun argument prin care să se adeverească faptul că presupuşii făptuitori au instigat pe cineva la ură pe temei de apartenenţă politică sau la alte atitudini negative în rândul cetăţenilor oraşului. Prin urmare, vom demara, conform legii, procedurile de organizare a referendumului pentru demiterea primarului din Cernavodă", a declarat la acel moment Palaz.

Doi ani de tertipuri pentru blocarea referendumului

De aproape doi ani, prin diverse tertipuri, edilul din Cernavodă, Mariana Mircea, a încercat să obstrucţioneze derularea referendumului privind demiterea sa din funcţie.

Ieri, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a anunţat că a câştigat irevocabil procesul cu primarul Mariana Mircea şi că va fi referendum la Cernavodă. Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat în dosarul 2951/118/2010 având ca obiect obligarea Primarului Oraşului Cernavodă şi a Consiliului Judeţean Constanţa de a desemna câte un reprezentant care să facă parte din comisia de organizare a referendumului pentru demiterea primarului oraşului Cernavodă, ce va fi numită prin ordin al prefectului. „Decizia, definitivă şi irevocabilă, obligă cele două autorităţi, locală şi judeţeană, să ne trimită propunerea pentru persoana care va face parte din Comisia de organizare a referendumului, pe care o voi constitui conform legii, pentru a demara apoi procedura care se impune pentru buna desfăşurare şi organizare a consultării cetăţenilor în privinţa demiterii primarului Mariana Mircea" a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

Mircea: „Hotărârea nu poate fi pusă în aplicare"

Referitor la hotărârea instanţei de acceptare a recursului prefectului Claudiu Palaz privind organizarea unui referendum la Cernavodă, primarul Mariana Mircea spune că nu a primit nicio comunicare oficială din partea instanţei. „Oricum, această hotărâre nu poate fi pusă în aplicare deoarece încă se aşteaptă decizia instanţei privind veridicitatea semnăturilor care au însoţit cererea de organizare a referendumului", spune primăriţa Mircea, care a adăugat că există şi un dosar penal prin care se contestă veridicitatea acestor semnături şi persoane care au declarat pe propria răspundere că nu au semnat pentru demiterea primarului oraşului Cernavodă.

Liberalii nu se angajează în referendum

Liderul liberalilor din Cernavodă, fostul primar Gheorghe Hânsă, a declarat că el şi colegii săi nu se vor angaja în niciun fel în chestiunea referendumului. „Nu este o veste care să ne bucure. Vom face tot ce vom putea pentru menţinerea USL la conducerea oraşului Cernavodă", spune Hânsă.

PDL: „E bine ca referendumul să se facă!"

Deputatul PDL de Constanţa Constantin Chirilă, responsabil politic pe zona Cernavodă, este de părere că „Mariana Mircea a pierdut sprijinul populaţiei din oraş şi dacă oamenii consideră că nu mai pot aştepta până la anul la alegeri pentru schimbarea primarului, să susţină referendumul. E decizia urbei, nu a partidelor politice".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii