Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cui i se va tăia moţul?! Corbu şi Banias au „năşit" două conduceri în Colegiul 3 (video)

ro

13 Dec, 2010 02:27 2482 Marime text
cap_6.jpgConducerea PDL Constanţa a scos din pălărie două structuri de conducere pentru Colegiul uninominal nr. 3, una aleasă la convocarea lui Mircea Banias, una la convocarea lui Gheorghiţă Corbu

În ciuda recomandărilor de la Bucureşti, spiritele din PDL Constanţa nu par să se liniştească. În toiul alegerilor interne, menite să aplaneze, teoretic, vociferările care au făcut celebră organizaţia de la malul mării în întreaga ţară, echipa de conducere a filialei judeţene s-a rupt în două şi acţionează ca atare, fără ca una dintre tabere să ştie ce face cealaltă.

Cobu_Banias_Maria_Stavrositu_16.jpgÎn acest sfârşit de săptămână, echipa de conducere despre care vorbim - care nu mai este demult o echipă - a „năşit" două structuri de conducere în Colegiul uninominal nr. 3. Este vorba despre structura Biroului Permanent Local a organizaţiei Colegiului uninominal nr. 3. De precizat că aceste structuri de colegiu au fost înfiinţate prin noul statut al formaţiunii. PDL Constanţa a ales două structuri de conducere a Colegiului nr. 3 - una desemnată sâmbătă, la Cernavodă, la convocarea lui Mircea Banias, şi una aleasă ieri, la Băneasa, în urma convocării delegaţilor de către democrat-liberalul Gheorghiţă Corbu, pe care Banias susţine că l-a înlăturat din calitatea de responsabil de colegiu. Reamintim că Gheorghiţă Corbu a contestat decizia lui Mircea Banias de a-l înlătura din poziţia de responsabil de colegiu, decizie luată, susţine el, în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean fără cvorum, pe care a catalogat-o „abuzivă şi nestatutară".

Care echipă este cea statutară?!

Corbu_Banias_Paul_Branza_02.jpgEchipa de conducere a Colegiului nr. 3 aleasă la convocarea lui Mircea Banias este formată din: Ionel Soare - prim-vicepreşedinte, Neamţu Mihalache (primarul comunei Rasova) - vicepreşedinte, Anton Tudorel Burcea (primarul comunei Adamclisi) - vicepreşedinte, Marilena Laura Nicola - secretar general şi Viorel Huţanu, Daniel Ţarălungă şi Gheorghe Zelincu - secretari executivi.

Structura de conducere a Colegiului nr. 3 desemnată la convocarea lui Gheorghiţă Corbu are următoarea componenţă: Liviu Cristian Negoiţă (Cernavodă) - prim-vicepreşedinte, Titu Pârvu ( Băneasa) - vicepreşedinte, Valentin Pârvu (Ostrov) - vicepreşedinte, Constantin Carp (Lipniţa) - secretar general, Ion Teja (Cobadin), Ion Bălan (Mircea Vodă) şi Stan Ungureanu (Oltina) - secretari executivi. Gheorghiţă Corbu declară însă că alegerile organizate sâmbătă în Colegiul 3 sunt nestatutare, pe motiv că nu ar fi fost prezenţi decât 22 din cei 61 de delegaţi, aceştia reprezentând doar patru dintre cele 18 localităţi arondate colegiului. Reamintim că din Colegiul nr. 3 fac parte localităţile: Cernavodă, Oltina, Aliman, Rasova, Saligny, Ostrov, Lipniţa, Băneasa, Ion Corvin, Adamclisi, Deleni, Dobromir, Mircea Vodă, Peştera, Cobadin, Independenţa, Chirnogeni şi Ciocârlia. Democrat-liberalul a mai precizat că ieri, la alegerile de la Băneasa, au fost 42 din cei 61 de delegaţi.

Mihalache despre Banias: „Bun, rău, ascultăm de el până la alegeri"

Pe de altă parte, primarii PDL din colegiu - Neamţu Mihalache şi Anton Burcea - susţin că s-au prezentat la alegerile convocate de Mircea Banias pentru că este preşedintele organizaţiei judeţene şi trebuie să-i urmeze deciziile, cel puţin până la alegerile de la judeţ. „Bun, rău, trebuie să ascultăm de el până la noile alegeri. Eu cred că şedinţa de sâmbătă a fost statutară. Nu vrem să participăm la răfuiala nimănui", ne-a declarat primarul comunei Rasova, Neamţu Mihalache. La rândul său, primarul comunei Adamclisi, Anton Burcea, a precizat că respectă actuala conducere a partidului.

Paul Brânză: „Alegerile de la Băneasa - statutare"

De precizat că la alegerile de ieri de la Băneasa au participat şi deputatul Maria Stavrositu, vicepreşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Paul Brânză - contracandidatul lui Mircea Banias, şi Laurenţiu Mironescu. Alături de aceştia s-a aflat şi deputatul Zanfir Iorguş, care însă a făcut cale-ntoarsă spre Mangalia din cauza unei probleme familiale. De asemenea, la alegerile de ieri, au fost prezenţi şi trei din cei patru responsabili cu alegerile pe colegiu desemnaţi de BPJ prin Decizia nr. 2/05.05.2010, respectiv Gheorghiţă Corbu, Marian Sava şi Mihai Cloceanu, Gheorghe Şuţu fiind absent din cauza unei probleme personale. „Alegerile din Colegiul 3 de astăzi (n.r. ieri) s-au desfăşurat statutar. Au fost prezenţi peste jumătate plus unu din numărul total de delegaţi, fiind reprezentate 13 din cele 18 organizaţii locale", ne-a declarat la rândul său Paul Brânză. De precizat că l-am contactat telefonic şi pe Mircea Banias pentru a-şi exprima un punct de vedere, însă nu a răspuns la telefon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zisu 13 Dec, 2010 22:09 Clocene mare tirfa de om mai esti.Ai plins cind ai zburat din partid,ai stat in genunchi pentru functia de director iar acum iti intorci si fundul pentru alt mandat.Mare politician.
  • Sile this Millennium 13 Dec, 2010 12:32 Atît i-a dus capul de politicieni versaţi...
  • SCP 13 Dec, 2010 11:37 Banias se simte incoltit, si pus sub presiune de gasca sa se abonati la ciolan, a nascocit o noua sceneta tragicomica...