Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți medici de familie din județul Constanța sunt de acord cu vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele proprii

ro

01 Apr, 2021 00:00 2638 Marime text
  • De la jumătatea lunii aprilie ar trebui să înceapă vaccinarea în cabinetele medicilor de familie
  • În Constanța, doar 77 de medici din 376 sunt de acord să se alăture campaniei de vaccinare, până în prezent
 
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a spus că spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie.
 
El a mai spus, în cadrul conferinței de presă din această săptămână că toate Direcțiile de Sănătate Publică vor efectua o statistică cu cadrele medicale din cabinetele de medicină de familie din fiecare județ. Așa vor afla câți medici vor fi dispuși să efectueze imunizarea populației în cabinetele proprii.
 
Conform informațiilor furnizate de către DSP Constanța, până la data de 31 martie, 77 de medici din 376 chestionați au spus că vor fi de acord cu startul imunizării populației. Mulți au spus că așteaptă să vadă normele de aplicare, implicit și ce sume de bani vor primi pentru a vaccina pacienții.
 
În aceste cabinet va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson.Tot Valeriu Gheorghiță a mai precizat că ar fi posibil să fie utilizat și cel de la AstraZeneca. „Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a spus Valeriu Gheorghiță.
 
El a precizat că vaccinul Johnson&Johnson este recomandat tuturor persoanelor cu vârste peste 18 ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii