Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, rasă de pe lista cu bani pe 2011 Mihai Petre "CJC devine distrugător al handbalului feminin"

ro

27 Jan, 2011 00:00 1275 Marime text
Mihai_Petre____.jpgPe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliul Judeţean Constanţa, toate echipele sportive din municipiu, de handbal, volei, rugby şi Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean vor primi bani pentru tot anul 2011, cu excepţia echipei de handbal feminin Club Sportiv Tomis Constanţa, al cărei preşedinte este Gheorghe Slabu. E destul de ciudat că administraţia judeţeană a făcut această discriminare, însă se pare că interesele în ceea ce priveşte această echipă sunt mult mai mari decât de la o primă vedere.

Aşa cum se poate vizualiza pe site-ul Consilului Judeţean Constanţa, toate cluburile sportive din Constanţa primesc un maldăr de bani pentru un an întreg, în vreme ce echipa de handbal feminin, unul dintre simbolurile Constanţei, este lăsată de izbelişte, fără vreo sursă de venit, poate, poate se va desfiinţa şi va facilita altora, într-o manieră mai directă, drumul către vreun proiect, momentan numai de ei ştiu. De altfel, proiectul de buget inexistent pe ordinea de zi a şedinţei CJC pentru echipa de handbal feminin nu este un demers singular în perspectiva desfiinţării echipei. Nici anul trecut echipa nu a fost recompensată precum celelalte echipe constănţene, primind doar 175.000 de lei pentru un an întreg, în timp ce "suratele" sale, echipe mai norocoase, au primit şi câte 900.000 de lei.

"Dacă nu se trece peste orgolii, se va desfiinţa o echipă cu o istorie"

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre, cel care s-a implicat şi în povestea legată de preluarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski de către Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, a precizat că acum, în ceasul al 12-lea, administraţia judeţeană trebuie să se trezească şi să nu contribuie la dispariţia unui simbol al Constanţei. "Am impresia că actuala conducere a CJC şi-a propus ca în fiecare an să distrugă câte ceva, fie o instituţie de cultură, fie handbalul constănţean feminin. Dacă anul trecut s-a încercat punerea la pământ a Teatrului Oleg Danovski, care a reuşit să fie trecut la Ministerul Culturii, acum se pare că ţinta este echipa de handbal feminin. Am studiat ordinea de zi a CJC a şedinţei de mâine (n.r. azi) şi am constatat că se alocă fonduri pentru tot sportul constănţean, mai puţin pentru echipa de handbal feminin. Dacă nu se vor da bani echipei, consider că CJC îşi va completa titulatura de distrugător al culturii cu cea de distrugător al handbalului feminin", a susţinut consilierul democrat-liberal.
Mihai Petre este de părere că totuşi, până astăzi la şedinţa CJC, se va introduce pe ordinea de zi un proiect prin care să fie alocaţi bani şi echipei feminine de handbal. "CS Tomis este un simbol al municipiului Constanţa şi a existat dinainte de venirea sa în localitate. Indiferent care sunt motivele personale, dacă sunt, care îl împiedică să facă un gest echitabil şi corect, ar fi bine că le dea bani. Dacă nu se trece peste orgolii, fie se va desfiinţa o echipă cu o istorie de peste 30 de ani, fie va putea să fie preluată de un Consiliu Local din altă localitate, în afară de Constanţa. Aş fi trist ca un simbol al Constanţei să joace în alt oraş din ţară", a mai adăugat Mihai Petre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii