Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali, restantieri la depunerea declaratiilor de avere si interese

ro

16 Jun, 2010 03:10 1633 Marime text
cap_6.jpgToţi consilierii judeţeni şi aproximativ 20 de consilieri locali şi-au depus până ieri, la secretara municipiului, respectiv a judeţului, declaraţiile de avere pentru anul trecut, 15 iunie fiind termenul limită pentru transmiterea acestora către autorităţi

Documentele trebuie postate pe site-ul primăriei, respectiv CJC, în termen de 30 de zile de la data limită de depunere a declaraţiilor.

De altfel, completarea declaraţiilor de avere şi interese pe 2009 a dat bătăi de cap consilierilor care nu au ştiut cu exactitate dacă să completeze vechiul formular sau să îl aştepte pe cel nou, din care sunt eliminate mai multe rubrici.

De altfel, harababura a fost pricinuită de faptul că Curtea Constituţională a declarat ca neconstituţionale anumite paragrafe din Legea ANI. Însă în condiţiile în care noua lege ANI nu a fost promulgată de preşedintele României, rămân în picioare aceleaşi prevederi ale legii ca şi până acum. Chiar preşedintele Comisiei de Regulament din Camera Deputaţilor, deputatul PDL Iustin Cionca, declara, în urmă cu câteva zile, că noua lege nu produce încă efecte juridice.

Secretara municipiului, Marcela Enache, ne-a declarat că până la acest moment, aproape 70% dintre consilierii locali şi-au adus declaraţiile de avere completate la sediul instituţiei: „Eu le-am cerut să nu le aducă decât în ultimele zile pentru că nu ştiam dacă trebuie să se completeze pe vechile formulare sau pe cele noi". Cât despre postarea pe site-ul oficial al instituţiei a declaraţiilor depuse de aleşii locali şi judeţeni, Marcela Enache ne-a declarat că termenul legal este de 30 de zile de la data limită de transmitere a acestora către autorităţi.

Am încercat să o contactăm şi pe secretara judeţului Mariana Belu, însă aceasta nu a putut fi contactată. În schimb, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu ne-a spus că absolut toţi consilierii judeţeni au reuşit să transmită instituţiei judeţului documentele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii