Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii cer azi sa il dea afara pe Tusac

ro

29 May, 2009 02:18 1360 Marime text
claudiu_tusac.jpgHotărât lucru, consilierii „de opoziţie" din Mangalia sunt decişi să îi facă zile fripte primarului Mihai Tusac. Astăzi, la termenul de judecată stabilit de Tribunalul Constanţa în cazul dizolvării Consiliului Local, avocaţii aleşilor PD-L, PNL, PC şi PRM vor înainta instanţei o cerere reconvenţională, prin care vor solicita încetarea de drept a mandatului primarului PSD.

„Edilul oraşului nu şi-a făcut datoria faţă de cetăţeni, aşa cum cere legea. Cea mai gravă încălcare a Legii 215 a fost aceea că primarul Tusac nu a convocat şedinţe ordinare de consiliu. Mai sunt şi alte «puncte» ce vor fi menţionate în cererea noastră către instanţă. Avocaţii vor cere un termen pentru a se face probatoriul. Dacă vom câştiga, locuitorii oraşului vor avea ocazia să sancţioneze modul în care, timp de un an, actualul primar şi-a făcut sau nu datoria faţă de ei...", afirmă prim-vicepreşedintele PD-L Mangalia, Paul Foleanu.

foleanu_ptr_mat_consilieri_online.jpgPotrivit Legii 215, mandatul primarului, în cazul în care acesta NU îşi exercită, în mod nejustificat, atribuţiunile timp de 45 de zile consecutiv, încetează.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii