Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Mangaliei este aprobat presedintele de sedinta a semnat procesul verbal

ro

09 Apr, 2010 03:39 1865 Marime text

buget_mangalia.jpgPlecarea consilierului Maganu din şedinţă i-a lăsat fără cvorum pe consilieri

Întâlnire fără un rezultat palpabil între consilierii locali din Mangalia, chemaţi de către primarul Mihai Claudiu Tusac să aprobe un nou buget al municipiului. Cei zece aleşi prezenţi în sala de şedinţe a Consiliului Local - unul de la PDL, unul de la PC, trei de la PNL şi cinci de la PSD - au ratat, o dată în plus, să aprobe amendamentele propuse de către Comisia Economică şi de directorul economic al primăriei, Florea Popa.

Şi asta din simplul motiv că aleşii nu au avut, la final de şedinţă, cvorumul necesar aprobării bugetului, prin părăsirea sălii de şedinţe de către consilierul PSD Bogdan Maganu. Iniţial, cei zece consilieri ajunseseră la un conses în ceea ce priveşte aprobarea bugetului. Sorin Andrei, preşedintele de şedinţă, a declarat că va semna procesul verbal al şedinţei anterioare, din luna martie, când a fost aprobat bugetul local. „Îmi voi asuma răspunderea pentru acel buget, iar noi, consilierii, vom discuta astăzi amendamentele propuse de către Comisia Economică şi de directorul economic al primăriei, care să completeze acest buget", a declarat Sorin Andrei.

Bugetul Mangaliei a fost declarat ilegal de către secretarul primăriei Daniel Vlădescu, în şedinţa anterioară, întrucât nu avea semnătura preşedintelui de şedinţă. Cum însă Sorin Andrei a declarat că îşi asumă răspunderea pentru acesta, singurele „probleme" ale consilierilor erau, în şedinţa de ieri, să cadă de acord cu amendamentele aduse bugetului.

„Vă las, să vă chinuiţi zece luni fără buget"

Mai mult, mesajul de pace a fost adus de Viorel Oleniuc, consilier PNL, cel mai blamat în ultima perioadă pentru bugetul actual: „Am fost supus la un linşaj mediatic, politic şi chiar au fost aduşi oameni sărmani de te miri de unde, pentru a mă huidui, deşi eu sunt cel care propusese 40 de miliarde de lei pentru salubrizare. Vreau să fie aprobat bugetul, pentru ca să nu îi dau satisfacţie primarului să spună că nu poate face curăţenie sau să dea subvenţii din cauza noastră. Noi vrem să aprobăm cât mai curând bugetul".

Directorul economic al primăriei, Florea Popa, a spus că, la bugetul aprobat în martie, mai trebuie aduse o sumă de amendamente: 8 milioane de lei aduse de Ministerul Turismului, 34.000 de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru cabinetele medicale ale şcolilor şi 25.000 de lei din fondurile sociale UE pentru rromii din Mangalia. În momentul în care se părea că cei zece aleşi au ajuns la un consens, Bogdan Maganu, a declarat că „eu nu pot să votez aşa ceva. Propun ca cei zece să se chinuie în continuare zece luni să facă un buget", a declarat Maganu, spre surprinderea tuturor, şi a părăsit sala.

„Din punctul meu de vedere chestia a fost premeditată, se ştia că se va «pica» cu unul", a declarat consilierul PSD Daniel Slăvescu, ulterior plecării din sală a colegului său.

Consilierii rămaşi au declarat că, în ciuda faptului că nu au cvorum pentru a trece amendamentele, nu vor lăsa lucrurile aşa, iar săptămâna viitoare aceştia urmează să se întâlnească într-o nouă şedinţă. Este însă de aşteptat ca, la proxima întâlnire, aleşii să fie prezenţi într-un număr mai mare, odată terminate vacanţele de Paşti.

De precizat că primarul Mihai Claudiu Tusac nu a fost prezent la şedinţă, fiind blocat în trafic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • doctorand 09 Apr, 2010 08:52 Cine a convocat sedinta de consiliu ? Tusac este plecat in vacanta in Franta.La o sedinta la care se discuta bugetul primarul nu poate si nu trebuie sa lipseasca .El este initiatorul si este si orsonator de credite . Ce s-a intamplat ieri ne spune multe despre caracterul si intentiile acestui primar.
  • karadeniz 09 Apr, 2010 00:28 Membrii PSD Mangalia si sustinatorii acestora daca ar avea un minim de constiinta si un dram de bun simt ar iesi in public doar cu pungi pe cap. Voi ati fost cei care ati adus aceasta ciuma rosie in oras si voua va datoram haosul, dezordinea, amarhia si mizeria din acest, candva, frumos oras. Voi face tot ce e posibil ca mangaliotii sa nu uite, multi ani de aici incolo, cui datoram cei doi ani negri.