Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia face colecţie de procese cu fiscul

ro

01 Oct, 2010 01:22 1159 Marime text
cap_3.jpgLa patru zile după ce Arhiepiscopia Tomisului a deschis două dosare la Judecătoria Constanţa, care au ca obiect contestaţie la executare/suspendarea executării silite instituite de Administraţia Finanţelor Publice pentru datoria de 4,2 milioane de lei pe care Arhiepiscopia o are la stat, instituţia bisericească a înaintat în instanţă alte două dosare.

De această dată, cele două dosare - 12424/118/2010 şi 12423/118/2010 - sunt înregistrate la Tribunalul Constanţa, la secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, dar au acelaşi obiect - contestaţie la executare. Arhiepiscopia are calitate de reclamant, iar Administraţia Finanţelor Publice Constanţa de pârât.

Contactat telefonic, consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, Alin Boc, ne-a declarat că nu poate oferi informaţii în legătură cu motivul pentru care au fost deschise alte două dosare cu acelaşi obiect la patru zile distanţă după cele înaintate Judecătoriei Constanţa. „Fiecare instituţie are dreptul să atace în instanţă o decizie despre care consideră că încalcă legea", a precizat Boc.

Există posibilitatea însă ca avocaţii Arhiepiscopiei care se ocupă de acest caz să fi înaintat dosarul şi la această instanţă pentru că nu se ştia cu exactitate care va fi instanţa care le va accepta cauza. O altă variantă ar fi aceea că, în ciuda faptului că dosarele au acelaşi obiect, se contestă acte diferite. Aşa cum au declarat reprezentanţii AFP Constanţa în legătură cu celelalte două dosare deschise de Arhiepiscopie, până când aceştia nu vor primi citaţia, nu pot şti cu exactitate ce se specifică exact în motivare. Legal, aceştia pot primi citaţia şi cu trei zile înainte de termenul de judecată stabilit de instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii