Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amalia Ionescu îşi continuă visul Al doilea volum din "Parfumul de liliac", lansat cu ajutorul deputatului Mitrea (galerie foto)

ro

30 Oct, 2010 00:00 2520 Marime text
lansare_mitrea.jpgLa mai puţin de un an de când a ajutat la lansarea primului volum al cărţii Amaliei Maria Ionescu, "Parfum de liliac, Aripi frânte", deputatul Manuela Mitrea a mai făcut un gest deosebit şi a contribuit şi la lansarea celui de-al doilea volum al seriei. Lansarea oficială a părţii a doua, "Parfum de liliac - Încotro?", a avut loc ieri la "Librăria Ta" de pe bulevardul Tomis, în prezenţa prietenilor de suflet ai autoarei, dar şi a unor curioşi.

"Fără ajutorul doamnei nu aş fi reuşit să-mi împlinesc visul de o viaţă", a declarat Amalia Maria Ionescu, foarte emoţionată ieri la lansarea celui de-al doilea volum al biografiei sale, cu atât mai mult cu cât la eveniment a participat şi Manuela Mitrea, cea care a contribuit la împlinirea visului său. "Viaţa îşi aşterne cursul aşa cum este el. Majoritatea personajelor sunt reale şi încă mai trăiesc. Pregătesc un al treilea volum care se va intitula «Ultima gară», probabil ultimul pe care îl voi scrie. Nu mereu întâlnesc arhangheli", a susţinut autoarea, referindu-se la deputatul constănţean, păstrând secretul conţinutului cărţii sale pentru cititorii curioşi.Deputatul i-a promis public că se va ţine de cuvânt şi cu cel de-al treilea volum şi dacă în perioada următoare criza se va mai domoli şi lucrurile vor reveni pe un făgaş normal, intenţionează să sponsorizeze, dar şi să contribuie cu texte la editarea unei cărţi pentru copii împreună cu Amalia Ionescu. "Este visul meu să scriu o carte de poveşti pentru copii", a declarat parlamentarul constănţean.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea volum, în prezentarea cărţii pe care i-a făcut-o deja prietenei sale, deputatul a susţinut că este foarte bine scrisă şi că a savurat din plin lectura volumului.

Şi istoricul Gheorghe Dumitraşcu, cel care a scris prefaţa volumului, a avut numai cuvinte de laudă faţă de cea care a scris cartea: "Sper ca în Constanţa cultura să bată criza. Este cartea unei vieţi, o poveste deosebită".

Reamintim că lansarea primului volum a avut loc pe 20 ianuarie a.c., iar deputatul constănţean a fost singura persoană care s-a arătat dispusă să o ajute pe Amalia Ionescu să-şi îndeplinească visul. Primul volum a fost publicat în 200 de exemplare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii