Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziţii de consumat banii Primăria cumpără alt dig inutil

ro

18 Oct, 2010 02:23 776 Marime text
Autorităţile constănţene se pare că aplică proverbul românesc care spune că iarna trebuie să-şi faci car şi vara sanie, din moment ce cu mai puţin de două luni înainte să vină zăpada, Primăria cumpără dig gonflabil împotriva inundaţiilor. De altfel, şi anul trecut, municipalitatea a organizat licitaţie pentru cumpărarea unui dig împotriva inundaţiilor tot în aceeaşi perioadă.

Potrivit invitaţiei numărul 268987, agenţii economici interesaţi să pună mâna pe un astfel de contract într-o perioadă de criză îşi pot depune ofertele până pe 27 octombrie, ora 10.00, urmând ca în aceeaşi zi să aibă loc şi deschierea ofertelor. Suma maximă pe care Primăria este dispusă să o plătească pentru această achiziţie este 84.600 de lei, fără TVA, contractul urmând a fi pus în aplicare în termen de 20 zile de la data semnării contractului de furnizare de către ambele părţi. Digul va avea aceleaşi caracteristici tehnice ca şi cele două achiziţionare de municipalitate până acum: 100 de metri liniari, tronsonat, cu patru secţiuni fiecare cu o lungime de 12,5 metri, două secţiuni cu lungimea de 14 metri şi două secţiuni cu lungimea de 11 metri. Fiecare participant ar urma să depună o garanţie de participare de 850 de lei care ar urma să fie valabilă 60 de zile.

Digul va putea fi folosit pe sol umed (moale) şi necirculabil, în locuri betonate sau asfaltate sau pe terenuri înierbate.

Anul trecut, municipalitatea a acordat cele două contracte către SC Branic SRL din Constanţa. Interesant este că până acum digurile achiziţionate nu au stat mai deloc în calea apelor în zonele din municipiu predispuse la inundaţii, de cele mai multe ori acestea fiind montate după ce apele trecuseră deja de limite. De obicei, digurile pe care le deţine Primăria sunt montate unul în curtea Secţiei 5 de Poliţie, iar celelalte trei pe bulevardul 1 Mai, în zona Centrului de Scafandri, de multe ori dovedindu-şi inutilitatea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii