Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A apărut un semn nou de circulaţie pentru caracatiţă (galerie foto)

ro

04 Jul, 2011 01:12 5919 Marime text
semn_de_circulatie_semn.jpgÎn urmă cu câteva zile, un cititor ne transmitea printr-un comentariu că, în zona Faleză Nord, în dreptul blocului BM3, a apărut un nou semn de circulaţie montat, se pare, în urma unei reclamaţii a unui locatar al blocului care „nu putea să dea cu spatele, fiind incomodat de auto care sunt parcate regulamentar pe partea dreaptă a străzii".

Cititorul ne aduce la cunoştinţă că măsurile privitoare la această situaţie au fost luate imediat. În zona indicată, a apărut un semn de circulaţie prin care este evidenţiat faptul că oprirea în acel perimetru este interzisă plus, alăturat, o imagine care arată faptul că se blochează roata din spate dacă echipele de patrulă în cauză găsesc astfel de maşini, şi nu pe roata din faţă, aşa cum se obişnuia până acum.

semn_de_circulatie_2_.jpgChiar dacă această măsură nu a mai fost întâlnită până acum, cel puţin de majoritatea posesorilor de maşini, o astfel de blocare a roţilor maşinilor a fost reglementată printr-o hotărâre de Consiliu Local Municipal Constanţa, nr. 137, prin care se arată că, în ciuda faptului că roţile se blochează pe partea dreaptă, la loc vizibil, dar, dacă nu se poate, pentru maşinile cu garda joasă, roţile se pot bloca pe partea stângă spate. Semnul adiţional montat alături de cel prin care se arată că oprirea este interzisă este autorizat.

Montarea caracatiţelor astfel este permisă numai în locurile unde sunt prevăzute aceste semne.

În ediţia online, puteţi vizualiza mai multe imagini cu zona unde se găseşte acest semn. Aviz amatorilor de maşini tari, care parchează în locuri nepotrivite!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • riveran 04 Jul, 2011 22:37 nu ma asteptam, ca de la un simplu coment sa apara un articol chiar si cu poze.daca tot ati facut acest articol,vrem sa aflam cum a aparut acest semn,ati vazut ca nu este e strada foarte circulata si in asa hal de aglomerata incat acele masini parcate sa ingreuneze circulatia.din spusele unor locatari chiar din blocul bm3,autorii acestei opere sunt doi pensionari tineri ( cred ca se intelege unde au lucrat). pensionarii se comporta ca niste adevarati proprietari ai blocului si imprejurimilor,terorizand vecinii si chiar simpli trecatori,au transformat scara blocului in crescatorie de caini si pisici.in concluzie,multumesc doamnei claudia pentru articol,cu toate ca nu rezolva nimic. sa intervenit la greu pentru ca odraslele pensionarilor sa parcheze linistite in parcarea mult ravnita.am sa fac o cerere pentru montarea unei bariere cu taxa in capatul strazi,iar banii incasati vor fi donati in scopuri caritabile.