Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimei Simonei Anastasia Tănase ar putea rămâne cu piciorul mai scurt

ro

08 Sep, 2010 02:32 2361 Marime text
cap_7.jpgGheorghe Chioaru, de 79 de ani, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din România, lovit grav de Simona Anastasia Tănase, a fost operat ieri pentru a cincea oară. Cel mai probabil, piciorul strivit de maşina şoferiţei mai sus precizate va fi scurtat cu aproape cinci centimetri.

Anastasia_accident_resize.jpgVictima Simonei Anastasia Tănase trebuia să fie, luni, în faţa Comisiilor Parlamentare pentru o ultimă discuţie pe baza unor proiecte de lege pe care le-a promovat către deputaţi şi senatori, pentru susţinerea drepturilor persoanelor vârstnice. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, Chioaru fiind înlocuit de Georgică Bădaru, secretarul general al Asociaţiei CARP. În cazul în care Gheorghe Chioaru va avea nevoie de mai mult de 60 de zile în îngrijiri medicale, împăcarea amiabilă a părţilor va fi îndepărtată, iar pe cale de consecinţă se va pune în mişcare acţiunea penală din oficiu împotriva tinerei.

Până în prezent, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din România a fost operat o dată de medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi de patru ori de specialiştii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală. „Din punct de vedere psihic, domnul preşedinte este foarte bine, este lucid. În afară de zilele în care a fost operaţiile, i-am dus, mai mereu, documente la aprobat. Se implică, în continuare, în activitatea federaţiei", ne-a mai declarat Georgică Bădaru. Tot potrivit acestuia, piciorul stâng al preşedintelui Federaţiei „Omenia" va fi scurtat cu cinci centimetri. „Suferinţa fizică prin care trece este destul de mare. Piciorul îi va fi scurtat. Cu toate acestea, domnul preşedinte nu se va lăsa, nu e omul care să cedeze. Proiectele pe care le-a început le va derula în continuare", a mai arătat Bădaru. Secretarul general al Asociaţiei CARP continuă spunând că prin intermediul noii campanii a preşedintelui Chioaru intitulată «Opriţi genocidul practicat de beizadelele celor îmbogăţiţi peste noapte» nu se vrea pedepsirea vreunui şofer anume, ci „îndreptarea celor care săvârşesc fapte ilegale".

Pe data de 6 septembrie, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România trebuia să fie în faţa Comisiilor Parlamentare pentru o ultimă discuţie pe baza unor proiecte de lege pe care le-a promovat către deputaţi şi senatori, în vederea susţinerii drepturilor persoanelor vârstnice. Este vorba despre Legea 540/2002 privind Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor şi Legea 16/2000 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional al persoanelor Vârstnice. De data aceasta, Gheorghe Chioaru a fost reprezentat de Georgică Bădaru în faţa Comisiei Parlamentare din Camera Deputaţilor.

Adio împăcare amiabilă a părţilor?

„Propunerile domnului preşedinte sunt agreate, în continuare. Sperăm ca cele două legi să sufere modificările necesare, pentru a putea reprezenta mai bine interesele persoanelor vârstnice şi în acelaşi timp organizaţiile persoanelor să poată să acceseze fonduri, să desfăşoare activităţi de promovare şi de susţinere a celor cu handicap ori a celor aflate în risc social. Aceste iniţiative sunt depuse încă de anul trecut la primul ministru, la Parlament, la cele două Camere ale Parlamentului, la comisie", a mai adăugat Bădaru. Conform Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, în cazul în care Gheorghe Chioaru va avea nevoie de mai mult de 60 de zile în îngrijiri medicale, ceea ce este foarte posibil să se întâmple, împăcarea amiabilă a părţilor va fi îndepărtată, iar pe cale de consecinţă se va pune în mişcare acţiunea penală din oficiu împotriva tinerei Simona Anastasia Tănase. Deşi am încercat să luăm legătura cu tatăl şoferiţei, Constantin Tănase, comisar în cadrul Gărzii Financiare Constanţa, nu am putut face acest lucru, din cauza faptului că acesta se află în concediu de odihnă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii