Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre agentii arestati urma sa se insoare

ro

30 Jun, 2009 02:54 3157 Marime text

cap_5.jpgAvocatul subofiţerului nu a reuşit să sensibilizeze instanţa invocând acest aspect

Agentul principal Cosmin Cristian, unul dintre cei 11 subofiţeri ai Serviciului Poliţiei Rutiere arestaţi vineri în scandalul poliţiştilor corupţi urma să se căsătorească peste două săptămâni. În condiţiile în care Tribunalul Constanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a agenţilor de poliţie pentru 29 de zile, rămâne de văzut dacă nunta va mai avea loc. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa susţin, în legătură cu agentul Cosmin Cristian, de 28 de ani, că ar fi unul dintre subofiţerii pe lângă care agentul Mihai Paul Ciolpan şi-ar fi traficat influenţa, la solicitarea poliţistului Gigi Cristian Ruşescu. Faptele s-ar fi desfăşurat în perioada 16 februarie - 5 mai 2009, scopul fiind „eludarea dispoziţiilor legale privind deplasarea pe drumurile publice". Concret, potrivit convorbirilor telefonice interceptate de procurori, pe 24 aprilie 2009, Ciolpan şi-ar fi traficat influenţa pe lângă Cosmin Cristian pentru a obţine nesancţionarea contravenţională a unei persoane depistate în trafic în timp ce conducea un autoturism înregistrat cu „şapte kilograme jumate". În limbaj codificat, asta ar însemna că la momentul respectiv şoferul ar fi avut o viteză de 75 km/h. Tot potrivit anchetatorilor, bărbatul pentru care s-ar fi făcut traficul de influenţă ar fi fost naşul lui Ciolpan. „Faptul că naşul inculpatului Ciolpan Paul Mihai nu a fost sancţionat contravenţional", spun procurorii, „a fost recompensat de inculpat faţă de colegii săi subofiţeri de poliţie prin promisiunea de a le oferi «o sticlă de vin»".

politist.jpg500 de litri de combustibil

Mai mult, reprezentanţii Parchetului spun că, în perioada 25 martie - 4 mai 2009, agentul principal Cristian „şi-a încălcat, în mod repetat, atribuţiile de serviciu, ca urmare a influenţei traficate de inculpatul Ruşescu Gigi Cristian şi a primit cantitatea de 500 de litri de combustibil de la inculpatul Drughe Alin Bogdan, în scopul încălcării atribuţiilor de serviciu". Din datele existente până la acest moment, s-ar părea că procurorii au ajuns la aceste concluzii în urma interceptării convorbirilor telefonice pe care Cosmin Cristian le-a avut cu Gigi Cristian Ruşescu, Paul Mihai Ciolpan şi cu Florin Marius Bîlcă. În faţa instanţei care a decis luarea măsurii arestării preventive faţă de poliţişti, avocatul lui Cosmin Cristian a afirmat că tânărul de 28 de ani ar urma să fie ginerică peste două săptămâni. Totuşi, judecătorii nu s-au lăsat sensibilizaţi de acest aspect şi au dispus arestarea preventivă a agentului principal. Ulterior, poliţistul a atacat în recurs hotărârea instanţei de fond. Rămâne de văzut dacă magistraţii Curţii de Apel Constanţa se vor arăta mai înţelegători în legătură cu situaţia subofiţerului. Recursul se va judeca astăzi, de la ora 10.00, la Palatul de Justiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • suparatul 30 Jun, 2009 08:58 Nu sunt de acord cu ceea ce s-a facut cu acesti politisti.Nu mise pare normal ca doar din niste convorbiri telefonice sa arestezi.Eu,cred ca este o facatura. Ma intreb:de ce daca se stia de atat timp ca sunt ilegalitati nu s-a facut un flagrant? Cineva probabil a vrut sa compromita politia romana care si asa este in permanenta in vizorul societatii.Avem nevoie de politie in Romania,asa ca unele cazuri se pot rezolva fara a se face atata valva dar voi ziaristii de multe ori din exces de zel,afirmare si tiraj nu faceti altceva decat sa ingropati anumite persoane vinovate sau nevinovate.In concluzie,suntem vanatori de senzatii tari,nu ne intereseazadaca un om poate fii recuperabil,suntem niste diabolici.