Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tariful" lui Bogatu, identic cu al lui Banias!

ro

01 Aug, 2011 00:00 2752 Marime text

tarif_-_Eugen_Bogatu.jpgPentru a treia oară consecutiv, senatorul PDL Mircea Banias a „încasat-o" de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. La sfârşitul săptămânii trecute, Curtea Supremă a analizat plângerea formulată de Banias prin avocatul său, împotriva prelungirii cu alte 30 de zile a interdicţiei de a părăsi România, interdicţie impusă de procurorii anticorupţie în dosarul privind mita de la vămile din porturile constănţene. Mai mult decât atât, senatorul PDL a fost obligat la plata sumei de 225 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, plătite în favoarea statului român.

tarif_-_Mircea_Banias.jpg

Foarte interesant, aceeaşi sumă a fost obligat s-o achite şi fostul director portuar şi, totodată, tovarăş al lui Banias, Eugen Bogatu, căruia magistraţii Curţii Supreme i-au respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar. În privinţa lui Banias, instanţa supremă a arătat că „respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petentul Banias Mircea Marius împotriva ordonanţei nr. 160/P/2010, din 19 iulie 201,1 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA- Secţia de Combatere a Corupţiei, privind prelungirea măsurii obligării de a nu părăsi ţara". Totodată, judecătorii l-au obligat pe Banias la plata cheltuielilor de judecată: „obligă petentul la plata sumei de 225 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 de lei, onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei". Decizia Înaltei Curţi este definitivă. În ceea ce-l priveşte pe Eugen Bogatu, acesta s-a adresat şi el Curţii Supreme, cu o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Pe care, de altfel, magistraţii Înaltei Curţi au respins-o, ca neîntemeiată. În acelaşi timp, „obligă inculpatul la plata sumei de 225 de lei, cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 de lei reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei". Hotărârea poate fi atacată în recurs, în cazul lui Bogatu. Bogatu şi Banias sunt puşi sub acuzare în dosarul „Portul", în care este vizată destructurarea sistemului paralegal de vămuire a mărfurilor în porturile constănţene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Matasaru 01 Aug, 2011 12:40 Uite asa mai dispare un vajnic om politic constantean....sper insa sa nu dispara doar de pe scena politica, dupa ce se termina mandatul asteptam mai multe,,,hai ca se poate!!!
  • tomass 01 Aug, 2011 12:18 Mirciulica unde nu e cap vai de piciare.Bogatu dadea dar voia sa si primeasca.Nimic nu era facut fara sa aduca profit.Stiuca nu ierta nici tabla chiar daca nu se putea digera.