Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spirite încinse, aproape de Catedrala Ortodoxă Fiul temutului Săceanu, luat de mascaţi pentru afaceri cu aur „măsluit"

ro

02 Aug, 2012 02:23 2582 Marime text
perchezitii_mascati.jpgMascaţii au deschis ieri dimineaţă pe strada Ion Raţiu, dar şi pe strada Arhiepiscopiei, aproape de Catedrala Ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa

Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat, ieri dimineaţă, două percheziţii domiciliare pe raza municipiului. Acţiunile mascaţilor i-au vizat pe cei din familia lui Ismail Iaşar zis şi Săceanu, personajul underground care a făcut legea în Constanţa ani la rând. Surse apropiate anchetatorilor spun că mascaţii l-au luat ieri, pentru audieri, pe Sedan Iaşar, fiul lui Săceanu, dar şi pe Şefchet Iaşar. Oficialii Poliţiei Române spun că cei luaţi în colimator sunt suspectaţi că ar fi vândut 2,5 kg de metal comun ca fiind aur, contra unei sume de 72.000 de euro.

Prin intermediul unui comunicat de presă, oamenii legii au informat că ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale, efectuează cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, privind membrii unei grupări infracţionale din municipiul Constanţa care au preocupări în principal pe linia săvârşirii de infracţiuni de înşelăciune. Din cercetările efectuate de poliţişti ar fi rezultat faptul că, la data de 25 februarie, în incinta unui hotel din Bucureşti, un cetăţean chinez, cu reşedinţa în România, ar fi cumpărat, cu preţul de 72.000 de euro, o cantitate de 2,5 kg de metal galben de la trei persoane. Oamenii legii spun că cei trei l-au asigurat pe chinez că marfa lor reprezintă aur de 24 de karate. „În fapt, partea vătămată a cunoscut, în cursul lunii ianuarie, un bărbat din Constanţa, de la care a achiziţionat 100 de grame de aur de 24 de karate, în schimbul sumei de 3.000 de euro. Cu această ocazie, constănţeanul i-a spus părţii vătămate că mai deţine încă 3 kg de aur de 24 de karate pe care intenţionează să le vândă, iar acesta din urmă s-a arătat interesat să le cumpere", conform Inspectoratului General al Poliţiei Române. Ulterior, la data de 25 februarie, chinezul şi soţia acestuia s-au întâlnit într-un hotel din Bucureşti cu bărbatul respectiv, care era însoţit de un individ necunoscut. „Cei doi le-au oferit spre vânzare 2,5 kg aur 24K, sub formă de granule, în schimbul sumei de 72.000 de euro. Constatând că granulele erau din metal comun, la data de 02.03.2012, partea vătămată a sesizat organele de poliţie", mai informează poliţiştii. Din investigaţiile efectuate, ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale au stabilit că identitatea declinată iniţial de constănţean era falsă, acesta fiind identificat, potrivit poliţiştilor, ca fiind Şefchet Iaşar, de 53 de ani. „Bărbatul fusese însoţit la întâlnirea din luna februarie de un nepot al său, de 42 de ani, iar fiul acestuia a transportat «aurul» de la Constanţa în Bucureşti la hotel. Din cercetări a rezultat că, iniţial, le-au prezentat într-o cutie o anumită cantitate de granule, care au fost verificate la un bijutier de către soţia cetăţeanului chinez. Ulterior, la perfectarea tranzacţiei, i-au înmânat acestuia un alt săculeţ cu toată aşa zisa cantitate de aur, în realitate granulele fiind din metal comun", au mai concluzionat ofiţerii. Constănţenii sunt urmăriţi penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave.

Din culisele percheziţiilor

În timp ce mascaţii îşi derulau activităţile specifice, pe stradă şi-a făcut apariţia un alt membru al familiei „Săceanu", care s-a luat la ceartă cu poliţiştii. Bărbatul se afla la volanului unui BMW şi a fost potolit de un echipaj al Serviciului Rutier Constanţa. Rutieriştii au descoperit că şoferul băuse înainte să plece la drum. Acum, omul riscă să fie cercetat pentru ultraj şi conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii