Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala Politiei de Frontiera paseaza pisica la MAI

ro

27 May, 2009 02:36 1500 Marime text
Luaţi la bani mărunţi de Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, reprezentanţii Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa au aruncat pisica în ograda MAI, în ceea ce priveşte obiectivele şi rezultatele controlului. 

Concret, pe 20 mai 2009, cotidianul ZIUA de Constanţa a adresat o cerere, în baza Legii 544/2001, către SFICPPF, prin care solicita informaţii despre obiectivele controlului efectuat, precum şi rezultatele acestuia. Adresa a fost înregistrată la Şcoala Poliţiei de Frontieră Constanţa sub numărul 1984911/20.05.2009. În aceeaşi zi, subcomisarul de poliţie Valentin-Ion Ioniţă, dar şi directorul unităţii de învăţământ, subcomisarul Dumitru Radu, s-au grăbit să răspundă solicitărilor noastre. Admirabil zelul celor doi, de altfel. Totuşi, este de menţionat faptul că cei doi au găsit de cuviinţă să răspundă adresei în baza Legii 544/2001 pasând-o mai departe, ca pe o pisică moartă. Astfel, cei doi ne aduc la cunoştinţă faptul că „cererea dvs. a fost înaintată Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din Ministerul Administraţiei şi Internelor, spre competentă soluţionare". Nimic nu pare să fie în neregulă cu acest răspuns, cu excepţia faptului că, la momentul la care a confirmat telefonic primirea „vizitei" Corpului de Control al MAI, subcomisarul Ioniţă a precizat că ne va furniza detalii suplimentare după ce vom face adresă în baza Legii 544/2001. Foarte interesant modul în care reprezentanţii Şcolii Poliţiei de Frontieră au înţeles să-şi gestioneze problemele privind transparenţa. Controlul MAI a început la Şcoala Poliţiei de Frontieră Constanţa pe 7 mai. La momentul respectiv, surse care nu au dorit să-şi dezvăluie identitatea au afirmat că cel vizat ar fi fost însuşi directorul unităţii de învăţământ, subcomisarul Dumitru Radu, din cauza abuzurilor pe care le-ar fi comis, aflat fiind la cârma instituţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cabral 27 May, 2009 20:42 daca erai desteapta si aveai surse aflai singura ce se intmpla acolo, de ce a venit corpul de control, in rest.... este un zero barat
  • ... acelasi EU ... 27 May, 2009 14:43 apropos cica "Jurnalismul reprezintă activitatea de a strânge, a analiza, a verifica şi a prezenta informaţii referitoare la evenimentele curente". Si asta nu o zic EU ci unii mult mai invatati, sau cum ne place noua ziaristilor sa spunem "surse care nu au dorit să-şi dezvăluie identitatea". ce vreau eu sa spun, tinand cont de faptul ca am urmarit acest "foileton" despre politia de frontiera, si nu atat slabele dumneavostra interventii, domnisoara ELENA-CECILIA ZAREA ci mai mult lupta data de forumistii care tot posteaza. cum ziceam, de ce atata patos? de unde atata ura? care pot fi abuzurile comise de o persoana in cadrul acestei scoli? (tinand cont de faptul ca acolo se face doar perfectionare...parca). domnisoara ELENA-CECILIA ZAREA stiti cumva mai mult decat scrieti? sau urmariti interesele altcuiva? nu cumva in loc sa fiti un "JURNALIST" deveniti partizan al acestei lupte?