Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razboiul PD-L - „excomunicatul" Moisoiu, in stand by

ro

31 Jan, 2010 07:54 1283 Marime text
cap_2.jpgDosarul fusese suspendat pe 9 ianuarie 2009

Procesul intentat de Dănuţ Moisoiu Partidului Democrat-Liberal după ce a fost exclus din partid nu a fost reluat încă la Judecătoria Constanţa. Iar asta, în contextul în care judecătorii suspendaseră dosarul până la soluţionarea la Tribunalul Mureş a procesului în care mandatul de consilier local al lui Moisoiu fusese contestat de fostul lider al PD-L Constanţa, Ion Popescu.

Deşi au trecut luni bune de când „excomunicatul" PD-L a primit irevocabil câştig de cauză, putând astfel să-şi păstreze mandatul de consilier, cel de-al doilea proces, în care Moisoiu a contestat excluderea sa din formaţiunea politică, nu a fost încă reluat. De menţionat că Judecătoria Constanţa a decis pe 9 ianuarie 2009 să suspende procesul, în temeiul articolului 244, alineatul 1 din Codul de procedură civilă, potrivit căruia „instanţa poate suspenda judecata când dezlegarea pricinii atârnă, în totul sau în parte, de existenţa sau neexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi". Cu alte cuvinte, instanţa constănţeană a decis să aştepte până ce se va pronunţa o soluţie în dosarul strămutat, cel privind mandatul de consilier. Lunile au trecut şi, în cele din urmă, lui Moisoiu i s-a dat dreptate la Tribunalul Mureş, iar acţiunea introdusă de Ion Popescu împotriva lui a fost respinsă. Procesul Popescu vs. Moisoiu şi CLC a fost strămutat la Tribunalul Mureş, după ce Dănuţ Moisoiu a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca dosarul să nu se judece la Constanţa. Concret, Ion Popescu a atacat instanţă, în luna iunie, anul trecut, hotărârea prin care Moisoiu a fost validat în funcţia de consilier local, în cadrul şedinţei de constituire a CLC, din 18 iunie 2008, şedinţă în care mandatul lui Popescu a fost invalidat. În ciuda faptului că instanţa mureşeană s-a pronunţat încă din vară cu privire la mandatul lui Moisoiu, procesul de la Constanţa nu a fost reluat nici la acest moment, adică la mai bine de un an de când a fost suspendat. Amintim că, potrivit precizărilor avocatului său, Moisoiu a cerut „ca, în principal, să se constate faptul că subsemnatul îmi păstrez calitatea de membru al PD-L ca efect al hotărârilor Consiliului de Coordonare Judeţean Constanţa şi a Consiliului de Coordonare Local Constanţa, prin care au fost anulate sancţiunile de excludere din partid aplicate de Biroul Permanent Judeţean Constanţa unui număr de membri, printre care şi subsemnatul". Dănuţ Moisoiu a fost dat afară din PD-L Constanţa în seara de 5 iunie 2008, în jurul orei 21.30, acuzat fiind de colaboraţionism cu PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 31 Jan, 2010 15:02 Acest tradator, vad ca-si vede mai departe-nestingherit- de afacerile lui cu clanul Mazare.Mai mult ca sigur,justitia ii va da lui,dreptate si va ramane consilier local.De ce? Foarte simplu: deoarece, la noi -in Justitia romana-, se "moare" cu dreptatea in brate. No comment!...