Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru restituire cauţiune Beinur Nuredin şi fratele său, aşteptaţi azi la Poliţia Mangalia pentru luarea în evidenţă

ro

27 Jun, 2011 00:00 3608 Marime text
beinur.jpgPe rolul Judecătoriei Mangalia există un dosar, cu numărul unic 1877/254/2011, înregistrat în data de 24 mai 2011, având ca obiect „cerere necontencioasă restituire cauţiune".După luni bune în care a stat în spatele gratiilor, Beinur Nuredin, reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală, a ajuns ieri acasă, în municipiul Mangalia. De câteva zeci de ore, liber este şi fratele lui Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, evaziune fiscală şi delapidare. Azi, cei doi fraţi sunt aşteptaţi să ajungă la Poliţia municipiului Mangalia, pentru a fi luaţi în evidenţă, ca urmare a liberării condiţionate.

Pe data de 9 iunie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să menţină starea de arest a inculpaţilor Nelu Mihai Balaban şi Mannix Pădure şi a înlocuit măsura arestării preventive a inculpaţilor Beinur Nuredin, Erchin Nuredin şi Popa Valentin. „Revocă măsura arestării preventive a inculpatului Pop Constantin Ovidiu. Respinge ca neîntemeiată cererea părţii civile Mocea Marian", au mai hotărât judecătorii bucureşteni. Procurorii au atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Bucureşti, cauza înregistrându-se pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României pe data de 22 iunie cu numărul unic 5193/1/2011, având ca obiect „menţinere măsură de arestare preventivă", stadiul procesual „recurs". Părţi în acest dosar au fost Mihai Nelu Balaban (recurent, inculpat), Beinur Nuredin (intimat, inculpat), Erchin Nuredin (intimat, inculpat), Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (recurent), Ovidiu Constantin Pop (intimat, inculpat), Valentin Pop (intimat, inculpat). Week-end-ul trecut, magistraţii Înaltei Curţi au respins recursul procurorilor, lăsându-i în libertate pe fraţii Nuredin. Aceştia s-au întors sâmbătă acasă, în municipiul Mangalia. Beinur Nuredin, Erchin Nuredin sunt aşteptaţi azi la Poliţia Mangalia pentru a fi luaţi în evidenţă, ca urmare a liberării condiţionate. De menţionat că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au acceptat de şapte ori liberarea lui Beinur Nuredin, însă Înalta Curte s-a opus de şase ori, a şaptea oară fiind cu noroc atât pentru afaceristul Beinur Nuredin, cât şi pentru Erchin Nuredin.

Limitările fraţilor Nuredin

Într-una dintre cele şapte liberări dispuse de Curtea de Apel Bucureşti, magistraţii fraţii Nuredin şi Valentin Popa au fost obligaţi să nu depăşească fără încuviinţarea instanţei limita teritorială a judeţului Constanţa, cu excepţia termenelor de judecată la care sunt chemaţi de către instanţa de judecată, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia municipiului Mangalia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată. Mai mult decât atât, instanţa a mai hotărât ca cei trei să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. În privinţa lui Beinur Nuredin, instanţa a decis ca acesta să „nu se apropie de părţile vătămate Mocea Marian şi Ciufu Mădălin Constantin, de membrii familiilor acestora, de coinculpaţii Balaban Nelu Mihai, Pădure Mannix, Pop Constantin Ovidiu, Niţoi Cristinel, Hanganu Emanoil şi Cantranjev Petre, de martorii «Corbu Valentin» (martor cu identitate protejată), Mustăţea Marian, Iorga Ştefan, Matei Costel, Matea Camelia Alina, Dumitrache Florica, Stan Daniela Laura, Mihuţescu Cioabă Ion, Mîngîţă Ioniţă, Anton Cristian şi Anton Alexandrina şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect". Erchin Nuredin nu avea voie se apropie de părţile vătămate „Mocea Marian şi Ciufu Mădălin Constantin, de membrii familiilor acestora, de coinculpaţii Balaban Nelu Mihai, Pădure Mannix, Pop Constantin Ovidiu, Niţoi Cristinel şi Hanganu Emanoil, de martorii Mustăţea Marian, Iorga Ştefan, Ababei Gheorghiţă, Ilicea Nelu, Toader Nicolae, Bădică Vasile, Coacă Ilie, Mihăilescu Gheorghe, Pelmuş Constantin şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect". Următorul termen fixat de Curtea de Apel Bucureşti în dosar a fost fixat pentru data de 29 iunie 2011, când vor fi audiaţi alţi martori.

Proces pentru cauţiune

Interesant de remarcat că pe rolul Judecătoriei Mangalia există un dosar, cu numărul unic 1877/254/2011, înregistrat în data de 24 mai 2011, având ca obiect „cerere necontencioasă restituire cauţiune". Parte în acest dosar este Nuredin Beinur, care are calitatea de petent. Prima înfăţişare în acest litigiu a fost fixat pentru data de 26 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii