Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Univertis SA riscă falimentul Firma deţinută de Beinur Nuredin trebuie să îşi achite datoriile, altfel, riscă falimentul

ro

28 Mar, 2016 00:00 1800 Marime text

 
CC Insol SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitorului SC Univertis SA, conform încheierii de şedinţă din data de 9 august  2012 pronunţate de Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, în dosarul nr. 8967/118/2012, convoacă Adunarea Creditorilor, în vederea prelungirii planului de reorganizare a societăţii debitoare, aşa cum se precizează în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
Adunarea Creditorilor va avea loc la sediul ales al administratorului judiciar, din Constanţa, strada Cibinului numărul 8, pe data de 29 martie, la ora 13.00. Pe ordinea de zi a fost inclus punctul care se referă la prelungirea cu un an a planului de reorganizare a societăţii Univertis SA.
 
Planul de reorganizare a Univertis SA va acoperi domeniul economic de activitate, care se referă la plasarea debitorului pe piaţă şi la posibilităţile de redresare în funcţie de specificul activităţilor şi al mijloacelor financiare disponibile, precum şi la posibilităţile de  reorientare ale debitorului, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă din data de 25 martie.
 
Planul cuprinde măsuri menite a pune în valoare competenţele societăţii privind creşterea numărului şi loialităţii clienţilor beneficiari ai produselor şi serviciilor acesteia.
Din acest punct de vedere, reorganizarea Univertis SA înseamnă trasarea realistă a unor obiective ce trebuie atinse în orizontul de timp planificat, planul de reorganizare urmând să prevadă doar menţinerea acelor sectoare de activitate care au capacitatea de a produce profit, se mai arată în acelaşi document.
 
Printre sursele de finanţare incluse în planul de reorganizare se numără: încasări din chirii, încasări din prestaţii turistice şi de alimentaţie publică, încasări din activităţi de editură, publicitate turistică şi turistică, încasări din activităţi de agrement pe litoral. Conform prevederilor din programul de plăţi, Univertis SA va trebui să achite integral creanţe salariale în valoare de 77.565 de lei, datoriile către bugetul de stat - 57.495 de lei şi creanţele chirografare - 81.587 de lei. Mai mult, societatea este obligată să îşi vândă cât mai repede cu putinţă patrimoniul de care dispune.
 
Printre creditorii societăţii Univertis SA se numără: Primăria municipiului Mangalia, Niculae Viereanu, Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, Nicu Martonsi, Aurelian Anghel, Dragoş Dobre, Elena Chirea, Victoria Niculescu, Polaris M Holding SRL.

Precizăm că administratorul judiciar a fost numit în data de 9 august 2012.

Despre Univertis SA

Cu sediul social în municipiul Mangalia, Bowling Saturn, firma a fost înfiinţată în anul 1993. Capitalul social subscris este de 203.950 de lei, compus din 81.580 de părţi sociale. Din structura acţionariatului firmei fac parte: SIF III Transilvania, cu sediul în Braşov, cu o cotă de participare de 18%, şi Beinur Nuredin, născut în octombrie 1967, la Mangalia, cu o cotă de participare de 61,20%. Societatea l-a împuternicit în calitate de administrator special pe Altay Nuredin, născut în octombrie 1993, la Mangalia.
 
Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă „alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.“, conform datelor de la Registrul Comerţului.
Menţionăm faptul că s-a instituit sechestru pe 49,93% dintre acţiunile pe care debitorul Beinur Nuredin le deţine în această firmă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii