Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Constanţa, în grevă generală, din toamnă

ro

23 Aug, 2010 00:54 1529 Marime text
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a cerut, prin vot nominal, blocarea temporară a sistemului. GeorgeCaraivan, liderul poliţiştilor constănţeni, dă asigurări că cei pe care îi reprezintă vor participa la acţiunea de protest.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) din Ministerul Administraţiei şi Internelor ţine să anunţe că şefii Ministerului de resort nu au fost „capabili să informeze eficient instituţiile statului despre efectele deciziilor economice eronate ale guvernanţilor faţă de Poliţie". „La fel, din teama de a primi aprecieri nesatisfăcătoare, echipa Blaga (n.r. Vasile Blaga, şeful MAI) nici nu a informat Guvernul şi CSAT despre tensiunile negative, fără precedent, care s-au acumulat între poliţişti şi managerii lor.

Astfel, structura de conducere a MAI a consimţit iresponsabil la subfinanţarea crescândă a sistemului de siguranţă şi ordine publică. În plan intern, conducerea este acuzată pentru întreţinerea abuzurilor şi a lipsei de transparenţă decizională", se mai arată în documentul remis. Potrivit aceluiaşi act, „starea de lucruri astfel creată va degenera, exploziv, în cel mai scurt timp, drept consecinţă a recentei rectificări bugetare prin care Guvernul a retras suma de 467,8 milioane de lei din alocaţia MAI". Oficialii FSNPPC mai spun că au primit scrisori de asentiment şi de susţinere pentru protest prin blocarea sistemului care se va desfăşura la începutul acestei toamne, în toată ţara. GeorgeCaraivan,liderulSindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, dă asigurări că şi poliţiştii constănţeni vor participa la protest. „Pentru că toţi şi-au bătut joc de noi, am ajuns de râsul lumii. Reacţia poliţiştilor va fi pe măsură", a mai ameninţat Caraivan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii