Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, victima referendumului Cine le audiază pe fetele care au votat în bikini

ro

10 Aug, 2012 01:00 3287 Marime text
Mazare-feteFashionTvRaduMazare1.jpg„împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi".

Audierile în dosarul deschis ca urmare a plângerii formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, împotriva lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, au debutat. Potrivit unor voci, în două zile, ofiţerii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul poliţiei municipiului Constanţa au audiat şase tinere, din totalul celor 25 care ar fi votat la referendumul pentru demiterea preşedintelui României. La scurt timp după ce edilul Constanţei a făcut o declaraţia publică, la un post de televiziune, cu privire la dosarul mai sus precizat, procurorii Parchetului General al României au ţinut să facă o serie de precizări.

„Există o plângere făcută de PDL, organizaţia locală din Constanţa, la adresa mea, care are două capete de acuzare. Primul, că eu le-am determinat să voteze, că eu le-am instigat, de parcă nu ăsta este rolul meu de om politic, să îndemn lumea la vot. Doi, în plângere scrie că le-aş fi oferit o noapte de cazare acelor fete ca să voteze. Ei bine, la început m-a umflat râsul când am aflat că există o plângere penală pentru aşa ceva. Zece fete au fost audiate astăzi (NR-ieri), dar maiau (procurorii) de anchetat", a declarat Radu Mazăre pentru RTV.

La scurt timp, Parchetul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a României au informat că „pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie - 09 august, un număr de 16 cauze penale". Acestea au ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor. „Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză", se mai arată în comunicatul procurorilor.

Frumuseţea şi cariera, pe primul plan

Mazare-feteFashionTvRaduMazare2.jpgConform datelor oficiale, articolul 52 informează că „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi". „(2) In cazul în care prin fapta prevăzuta la alin. (1) s-a pricinuit o vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care necesită pentru vindecare îngrijiri mai mult de 60 de zile sau care a produs vreuna dintre următoarele consecinţe: pierderea unui simt sau organ, încetarea funcţionarii acestora, o infirmitate permanentă fizica ori psihică, slutirea, avortul ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 3 ani la 10 ani. (3) Tentativa se pedepseşte", potrivit legii. Tot ieri, România Liberă arăta că primul ministru al României, Victor Ponta a cerut procurorilor să nu le mai ancheteze pe „manechinele" lui Mazăre, ci să se ocupe de lucruri mai serioase, de furturi, violuri sau alte dosare de acest gen. De precizat că în dosar ar putea fi audiat până şi primarul Mazăre, doar dacă procurorul de caz va considere utilă această activitate. Un alt aspect care nu trebuie omis, majoritatea fetelor care au mers la vot alături de Radu Mazăre sunt angrenate în activităţi de modelling, conform unor voci, tinerele urmând să ofere declaraţii procurorilor la finele concursurilor de frumuseţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii